Opbyg tillid og en god relation til din hvalp

Den bedste måde at lære din hvalp at kende og blive bedste venner på er at lave sjove ting sammen. Når din hvalp finder ud af, at du er kilden til vidunderlige eventyr og gode tider, er der større sandsynlighed for, at den søger hjælp, når skræmmende ting dukker op. Dine daglige gåture er ikke kun til tisseture og motion – de er også et perfekt tidspunkt til at træne lidt og opbygge et stærkt bånd mellem dig og din hvalp.

Nogle gange ser man en hund og hans person være ude på tur, og den eneste forbindelse er snoren mellem dem. Mennesket snakker i telefon, og hunden gør sit, snuser og tisser. Det ser så kedeligt ud. Og det kan se så anderledes ud!

Verden som legeplads


Næste gang du er udendørs, så tag et kig omkring dig. Hvad du ser afhænger af, hvor du er: klipper og sten, træer og træstammer eller fortove og cykelstier. Men alle disse steder har noget til fælles: de kan være en legeplads for dig og din hund.

At balancere på ting som flade sten, væltede træer, en lang lav stenmur, en bænk eller bruge et træ, en væg i et hus eller en skraldespand til at støtte en hund, der står på benene, en lavthængende gren, et hegn eller et cykelstativ til at kravle under er alle øvelser, der findes blandt de lege, der kaldes hundeparkour. I hundeparkour bruger du omgivelserne til at lave forhindringer, hvor din hund kan hoppe op, gå under, gå zig-zagge imellem og så videre. Bare lok din hund med en godbid, og du vil snart have en hund, der er mere smidig, har bedre balance og er mere selvsikker og synes du er sjov og interessant.

Når du laver parkour med din hund, er der nogle ting du skal overveje:

  • Justér højden på forhindringerne og sværhedsgraden af opgaven afhængig af den hund du leger med. Hvalpe, ældre hunde, overvægtige hunde og hunde, der ikke er i perfekt helbred, har brug for lettere forhindringer end voksne, raske hunde. Der er mange nemmere forhindringer.
  • Sikkerhed først! Brug en sele, så du kan støtte din hund, hvis det er nødvendigt.
  • Lad ikke hunde hoppe ned fra højder, der er højere end dem selv. Løft din hund. Hvis hunden hopper fra en forhindring, skal du sørge for, at underlaget nedenunder er blødt.
  • Vær opmærksom på våde og iskolde overflader.
  • Sørg for at varme din hunds muskler op før træning. Gå i mindst ti minutter før start.

Vandretur væk fra stien


Du kan også gøre gåture mere interessante for dig og din hund ved at forlade stien og gå på terræn. Det er en bedre træning og det opbygger selvtillid. Ved at gå på ujævne overflader skal hunden lære at bruge sin krop mere effektivt ved hjælp af andre muskler, end når den går på glat asfalt.

"Find" skjulte skatte til din hund: peg på, hvor du har spredt foder, og lad din hvalp spise sin aftensmad ved at fouragere gennem græsset ved at bruge både sin næse og sin krop. Hvis din hund kan lide at lege med legetøj, kan du også gemme legetøj i busken. Det er langt bedre at lade hunde finde skjult legetøj end at kaste en bold for dem at jage, da det kan være stressende for både led og hjerne. Dette er også en fremragende mental træning.

På denne måde har du måske gået så langt under din gåtur – og når din hvalp er ældre, har du også brug for fysisk træning – men det er så meget sjovere end bare at gå fra "A" til "B".

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.