Sådan får din hund en sikker jul

Julen bringer ofte stress, mange og hyppige gæster og en masse fedtholdig mad, og huset er pyntet med nisser og julepynt. Mange kæledyr kan godt lide faste rutiner og ting, som de plejede at være. Derfor kan de være stressede over, at huset ser anderledes ud, mønstre ændrer sig, og at der kan være gæster, eller at du skal afsted på julebesøg. Vi har derfor samlet nogle tips og råd til at gøre julen tryg og hyggelig for både dig og din hund:

5 tips til en sikker julefejring for din hund:

1: Undgå farlig mad

De fleste ved, at chokolade er giftigt for hunde, men vidste du, at rosiner og vindruer også kan være dødelige for din hund? Nødder er også farlige.

2: Hold dig til hundens rutiner

Prøv at holde fast i de sædvanlige rutiner omkring fodring og luftning så meget som muligt. Det er en god idé at skabe et trygt sted, hvor hunden kan ligge med lidt ro og have noget at tygge på og vand til rådighed. Gør dette i god tid inden jul, så hunden har et kendt sted at være, hvis der kommer gæster.

3: Giv ikke hunden julemad

- i hvert fald ikke i væsentlige mængder. Mange juleretter indeholder meget fedt og salt, som kan give maveproblemer for din hund. Derudover er ikke alle kalorier gode, og det svarer til meget mere for en hund på 15 kg end et voksent menneske.

4: Pas på julepynt og stearinlys

Sørg for, at hunden ikke vælter skrøbeligt julepynt, gør skade på sine poter, eller at den kommer til at spise julebånd. Og viftende haler i nærheden af ​​stearinlys kan hurtigt blive meget brandfarlige!

5: Ting du kan give – i hvert fald i små mængder.

Vi forstår godt, at det er hyggeligt også at dele noget af julemaden med din hund, og det her kan du give i små mængder: ribbensteg eller steg uden fedt, laks uden ben, frikadeller uden løg og brød uden rosiner. En skefuld risengrød fungerer også godt, hvis hunden ikke er følsom over for mælkeprodukter.

Julen er et godt tidspunkt at tilbringe mere tid med to- og firbenede familiemedlemmer. Men i stedet for at give ekstra julegodter – så gå en ekstra tur! Leg i sneen eller kast en bold! Øverst på de flestes ønskeliste står tid med familien.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.