Sådan beskytter du din hund mod frostbid

Ligesom os mennesker tåler hunde kulde i varierende grad - det afhænger af fedtdepoter, helbredstilstand, pels og aktivitetsniveau. Langhårede racer holder bedre til kulden, takket være deres gode pels. Korthårede og hvalpe tåler normalt langt mindre. Her er det vigtigt at tilpasse sig din hund.

Du skal tage hensyn til din hund og eventuelt reducere længden af ​​gåturene, især i frostvejr. Det kolde vejr gør ømme led endnu mere smertefulde, og lange gåture i kulden kan være meget ubehagelige for hunde med for eksempel gigt. Hunde med diabetes har ofte svært ved at regulere deres kropstemperatur og kan have brug for hjælp. Hvis din hund har helbredsproblemer fra før, bør du tage en snak med din dyrlæge og høre, hvad hun anbefaler, siger Dyrlæge Bente Akselsen.

Hvordan kan man forhindre forfrysninger?

1: Potesalve

Is, sne og frost kan være både ubehageligt og skadeligt for hundepoter. I værste fald kan fugten og den skarpe sne føre til slemme sår, infektioner og betændelser. Potesalve med højt fedtindhold er et effektivt middel, der forebygger skader hos hunde i vinterkulden.

Potesalve, der smøres på hundens poter inden gåture forhindrer isdannelse, udtørring, revner og øm hud. Husk at tjekke, at balsamen har et højt fedtindhold, som dyrlægen anbefaler.

2: Tjek poterne efter hver tur

Tør poterne efter hver tur. Tjek omhyggeligt mellem hver tå og selve poten. Husk også at tjekke kloen og puden, der sidder længere oppe på forbenene. Hvis pelsen mellem tæerne er misfarvet i forhold til resten af ​​poten, kan det være et tidligt tegn på irritation. I dette tilfælde skal du kontakte en dyrlæge for at forhindre infektion.

3: Klip noget af pelsen på poterne væk

For langhårede racer kan det hjælpe at klippe overskydende pels væk på poterne for at forhindre sneklumper i at sætte sig fast.

4: Potesokker

For nogle hunde kan potesokker være den bedste mulighed. Den beskytter mod skarpe overflader, kulde, salt og fugt. Det kan være en god investering, hvis du går lange ture i kulden eller skal på skitur på skarpe pister. Sørg for at potesokken sidder godt uden at give ubehag for hunden og at den ikke ender lige ved ulvens klo.

5: Undgå overdreven vask af hunden

At bade og bruse hunden kan påvirke fedtlaget i pelsen negativt. Dette vil hjælpe med at bevare den naturlige pelsbalance og beskytte mere mod kulden. Du kan undgå dette ved at bruge en medicinsk kæledyrshampoo eller balsam.

6: Tæppe til en hanhund

Hanhunde kan nemt få forfrysninger på kønsorganerne, når det er koldt udenfor. Små hunde er særligt sårbare i vinterkulden. Ejere af små hunde eller hunde med korte ben - såsom gravhunde, pomeranians og corgis - skal være ekstra forsigtige.

Sådanne skader kan sagtens forebygges ved at tage et varmt tæppe med på turen. Hvis turen er lang, kan du holde en pause. Så kan hunden varme sig selv og det nedre parti på tæppet.

7: Betrækket til hunden - tænk praktisk, ikke sødt!

Tøj til hunde er populært, og du kan finde et stort udvalg i netbutikker og dyrebutikker. Akselsen påpeger, at det, der er pænt og sødt, ikke altid er lige praktisk.

- Mange ejere tror, ​​at hunden vil være godt beskyttet i et strikket, sødt sæt. Vi vil i stedet anbefale at gå efter et overtræk, der kan tåle både regn, blæst og sne, og som samtidig holder på varmen, siger hun. Et vådt tæppe mod kroppen gør smerterne værre.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.