Sørg for at planlægge turen hjem med din hvalp. Hvor skal hvalpen sidde, har I mulighed for at holde tissepauser osv.

Når du er kommet hjem med hvalpen, så lad den stille og roligt udforske hjemmet. Giv den tid og ro til at undersøge miljøet og vær hos den. Når den ønsker dit selskab kan du give den lidt legetøj eller godbidder. Vis hvalpen hvor dens foder og vand står, og husk at lave mindst et par gode sovesteder til hvalpen, hvor den kan få fred og ro.

Ved sengetid, så tag hvalpen med ind i soveværelset - også selvom den måske skal sove i et andet rum på længere sigt. Alternativt kan du sove på en madras sammen med hvalpen i det rum, den skal sove i. Din nye hvalp har forladt sin mor og sine søskende, og har brug for tryghed. Det er dig, der skal give hvalpen den tryghed nu. Sørg for at hvalpen er tisset af, inden I går i seng og luft den, hvis den bliver urolig om natten. Du kan også læse mere om renlighedstræning her.

Det kan være fristende at invitere venner og familie på besøg for at se det nye vidunder. Det bør du dog vente et par dage med, til hvalpen har lært dig, husstandens medlemmer og miljøet at kende. Vent også med gåturene indtil hvalpen er tryg i hjemmet. Hvis hvalpen med det samme er tryg og tilpas, kan du gå små ture, hvor det primære formål er at hvalpen skal suge indtryk til sig og få gode oplevelser. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.