Body Condition Score - Sådan vurderer du din hunds kropstilstand

Overvægt eller fedme hos hunde er et problem, der kan forårsage sygdomme og forringe kvaliteten af din hunds liv. Her kan du læse hvordan du kan tjekke din hunds kropstilstand derhjemme.

Overvægt er lige så skadeligt for hunde, som det er for os mennesker. Det kan være svært at bedømme din hunds kropstilstand, hvis du ikke ved, hvad du skal kigge efter. Her er en guide til, hvordan du måler, om din pelsede ven er i god stand eller ej.

Fedme hos hunde er et voksende problem, som ikke skal tages let på. I nogle lande overstiger antallet af overvægtige eller fede hunde 50 procent af hunde. I de fleste tilfælde skyldes det for meget mad, eller forkert mad, i kombination med for lidt motion. Overvægtige hunde risikerer at udvikle en række helbredsproblemer såsom ortopædiske sygdomme, diabetes mellitus, hjertesygdomme, urinvejslidelser, reproduktionsforstyrrelser og dermatologiske sygdomme. Nogle former for kræft og en øget kirurgisk og bedøvende risiko er andre trusler mod dit elskede og overvægtige kæledyr.

Ved at holde din hund i god form forbedrer du ikke kun din hund sundhed, du forbedrer også kvaliteten af din lodne vens liv. Og undersøgelser har vist, at hunde med en idealvægt lever næsten to år længere end moderat overvægtige hunde. Et nyttigt værktøj til at finde ud af din hunds ideelle vægt er at bruge Body Condition Score (BCS).

Hvad er Body Condition Score?

Du har sikkert hørt om det menneskelige skema Body Mass Index (BMI), der hjælper os med at bestemme ideelle vægte for specifikke kropsstørrelser. Da kæledyr varierer i størrelse og form, bruges et andet karaktersystem - Body Condition Score (BCS).

BCS er en generisk guide til at vurdere dit kæledyrs vægt. Det er en vurdering skabt til at standardisere niveauet af et dyrs vægt, ofte graderet fra 1-5 eller 1-9. Fra undervægtig eller for tynd, via idealvægten til overvægtig.

Kontakt din dyrlæge for hjælp til at finde din hunds Body Condition Score.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.