Svømmetræning med kat

Svømmetræning er en populær motionsform, først og fremmest for hunde. Katte kan oftest ikke lide vand, så andre rehabiliteringsmetoder kan foretrækkes til katte i stedet for svømning.

Hvis svømmetræning alligevel anbefales, og hvis katten tillader det, kan fordelene ved svømmetræning være talrige. Svømning giver en meget effektiv muskel- og bevægelsestræning med minimal belastning på knogler og led. Træningen styrker musklerne omkring leddene, og dermed opnås en øget støtte. Det er også en glimrende metode til at træne kondition og styrke. Stort set alle muskelgrupper skal arbejde sammen ved at de trækker sig sammen og strækkes ud i bløde og jævne bevægelser, hvilket øger cirkulationen og opbygger muskler. 

En anden vigtig funktion som svømning har, er at en kat med neurologiske skader langsomt kan komme i gang med at bruge sine ekstremiteter. Da svømmebevægelsen ligner travbevægelsen, er det en optimal metode til at lære katten at gå igen.

Eftersom svømning er en skånsom form for motion, egner den sig også til den overvægtige kat. Leddene belastes minimalt, og katten taber sig normalt hurtigere.

Kontakt din nærmeste AniCura genoptræningsafdeling ved spørgsmål om svømmetræning.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.