Er du blevet hvalpeejer? 😻

Download vores Hvalpe-guide, og tilmeld dig vores månedlige emails om hvalpe, så fortæller vi dig alt, du har brug for at vide! Tilmeld dig her!

P-piller til kat

P-piller kan gives til katte for at forhindre løbetid og dermed uønsket drægtighed.

Ulemperne ved p-piller er, at de ikke giver fuldstændig sikkerhed mod uønsket drægtighed: katten kan kaste tabletten op, dyreejeren kan glemme at give katten tabletten, eller katten er måske ikke hjemme den dag, hvor den skal have tabletten. Risikoen for uønskede killinger øges da.

Derudover er der en del bivirkninger forbundet med brug af p-piller på længere sigt, såsom øget risiko for livmoderbetændelse, øget risiko for knuder i mælkekirtlerne, samt en mindre risiko for udvikling af diabetes mellitus (sukkersyge). P-piller må ikke gives til drægtige katte, eller til katte med diabetes, sygdomme i livmoderen, leveren eller i bugspytkirtlen.

P-piller er et hormonpræparat, der ligner hormonet progesteron, men som har en kraftigere virkning. Hormonet gives i tabletform og tabletten gives én gang om ugen.

P-piller er en mulighed hvis man ønsker at forhindre drægtighed i en kortere periode, eller hvis katten skal bruges til avl. P-piller er receptpligtige og er forbundet med visse bivirkninger og bør derfor ikke bruges til alle katte. Katten bør gennemgå en sundhedsundersøgelse hos en dyrlæge inden opstart på p-piller. Sundhedsundersøgelsen gentages årligt.

Den sikreste måde at undgå uønsket drægtighed på, er ved at sterilisere katten. Herved forsvinder kattens seksualdrift helt.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.