Ormekur til katte

Katte har forskellige behov for ormekur afhængigt af alder, om de har adgang til at være udenfor, og om de fx spiser mus og fugle. Ormekur til katte er receptpligtig medicin. Vores dyrlæger i AniCura-appen kan hjælpe dig med at vurdere din kats symptomer og behov for dyrlægehjælp, appen er åben alle dage året rundt kl 07-22.

Tabletter, pasta og spot-on

Ormemidler er receptpligtig medicin, og dyrlægen skal have have lavet en klinisk undersøgelse af din kat før der kan ordineres ormekur. 
Nogle ormemidler skal kun gives én gang, mens andre skal gives over flere gange. Ormepræpaparter findes som tabletter, pasta, mikstur eller spot-on, der dryppes på huden. 

Afføringsprøve

I mange tilfælde er det fornuftigt eller ligefrem nødvendigt at undersøge prøver fra kattens afføring for at se, om der er orm eller larver i afføringen, og i så fald hvilke arter der er tale om, så der kan behandles effektivt. 

Tegn på orm

Nogle gange finder man som ejer orm i sin kats afføring eller opkast, eller man kan måske se led fra bændelorm som små ”ris” i pelsen ved endetarmsåbningen. Det er dog langtfra altid man kan se orm med det blotte øje. Symptomer på orm kan være:

  • Diarré eller opkastning
  • Vægttab
  • Glansløs pels
  • Hoste
  • Oppustet mave
  • Hudproblemer

 Se også Indvoldsparasitter hos kat og Vores bedste råd til din nye killing.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.