Halthedsudredning af katte

Der kan være mange årsager til halthed, alt fra skader i poter eller klør, simpel overanstrengelse og lette forvridninger til mere alvorlige skader i knogler eller led, neurologiske lidelser, operationskrævende udviklingsanormalier eller slidgigt og dysplasier. Vores dyrlæger i AniCura-appen hjælper gerne med at vurdere din kats symptomer og behov for dyrlægehjælp, appen er åben alle dage året rundt kl 07-22.

Årsager til halthed 

Hvis haltheden står på mere end et par dage, er det særligt vigtigt at afklare årsagen til haltheden. Ingen katte, og især ikke killinger i vækst, må ignoreres ved en vedvarende halthed.

Det kan være afgørende for kattens fremtidige prognose for et godt, sundt og haltfrit liv, at lidelsen behandles hurtigst muligt og inden katten er udvokset. Hvis en eventuelt korrigerende operation udføres inden katten er udvokset, vil helingsprocessen og dermed den fremtidige prognose være væsentlig forbedret. 

Diagnosticering

Som en del af forundersøgelsen forud for en evt. ortopædisk operation, vil din halte kat komme ind til en klinisk undersøgelse, hvor årsagen til haltheden forsøges afdækket ved at undersøge led, sener og muskulatur.  

I et samarbejde med dig, som kender kattens normale reaktionsmønster og smertesignaler, vil vi forsøge at afdække årsagen til haltheden. Ofte vil en sådan undersøgelse suppleres af injektion af muskelafslappende præparat og røntgenundersøgelse.  

Hvis halthedsundersøgelsen foretages af en dyrlæge med særlig viden om orthopædkirurgi, vil du kunne få den bedste vejledning i, hvordan en operation eventuelt kan hjælpe din kat og hvad du kan forvente dig i forhold til prognose.  

Katte, der halter, har ondt - dyr er mestre i at kompensere og tilpasse sig tilstande og situationer, derfor kan selv en svært halt kat ofte spurte afsted hvis nødvendigt, og så først efterfølgende igen vise tegn på smerter. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.