Halthedsudredning af katte

Der kan være mange årsager til at din kat halter, alt fra simpel overanstrengelse og lette forvridninger, til mere alvorlige skader, neurologiske lidelser og operationskrævende udviklingsanormalier eller slidgigt og dysplasier.

Årsager til halthed 

Hvis haltheden står på mere end et par dage, er det særligt vigtigt at afklare årsagen til haltheden. Ingen katte, og især ikke katte i vækst, må ignoreres ved en vedvarende halthed.

Det kan være afgørende for kattens fremtidige prognose for et godt, sundt og haltfrit liv, at lidelsen behandles hurtigst muligt og inden katten er udvokset. Hvis en eventuelt korrigerende operation udføres inden katten er udvokset, vil helingsprocessen og dermed den fremtidige prognose være væsentlig forbedret. 

Diagnosticering

Som en del af forundersøgelsen forud for en evt. ortopædisk operation, vil din halte kat komme ind til en klinisk undersøgelse, hvor årsagen til haltheden forsøges afdækket ved at undersøge led, sener og muskulatur.  

I et samarbejde med dig, som kender af kattens normale reaktionsmønster og smertesignaler, vil vi forsøge at afdække hvor årsagen til haltheden er lokaliseret. Ofte vil en sådan undersøgelse suppleres af injektion af muskelafslappende præparat og røntgenundersøgelse.  

Hvis halthedsundersøgelsen foretages af en ortopædkirurgisk uddannet dyrlæge, vil du kunne få den bedste vejledning i, om og hvordan en operation eventuelt kan hjælpe din kat og hvad du kan forvente dig ift. prognose.  

Katte der halter har ondt - dyr er mestre i at kompensere og tilpasse sig tilstande og situationer, derfor kan selv et svært halt dyr ofte spurte afsted hvis nødvendigt, og så først efterfølgende igen vise tegn på halthed. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.