Vandtræning af hund på løbebånd – WaterWalker

Vandtræning kan foregå i en såkaldt Water Walker – et vandbaseret træningsredskab specielt lavet til hund, hvor hunden går på et løbebånd i vand. Vandniveauet og hastigheden på løbebåndet tilpasses alt efter typen af skade, samt efter hundens alder og dagsform.

Vandet aflaster leddene samtidigt med at det yder en modstand, der øges med hastigheden på bevægelsen. Hundens bevægelsesmønster kan ændres, idet vandet aflaster vægten på hundens led.

Vandet giver en vis stabilitet, hvilket er en stor fordel for patienter med dårlig balance, for eksempel patienter med rygskader. Vandtræning styrker hele den længdegående rygmuskulatur, samt benmuskulaturen, på en effektiv måde, og stimulerer hele bevægelsesapparatet, samtidig med at den er afslappende.

I forhold til svømning er fordelen ved Water Walker, at hunden arbejder med alle fire ben fremfor kun at bruge forbenene. Hastighed og modstand kan reguleres ved hjælp af vandniveauet, hvilket giver en mere kontrolleret træning. Da træningen kan reguleres på flere forskellige måder, kan den tilpasses til det enkelte individ, hvilket giver de bedste forudsætninger for en god genoptræning.

Denne træningsmåde er både velegnet til genoptræning efter en skade, men også til raske hunde, der har brug for at træne kondition eller styrke, eller til brug i forbindelse med vægttab.

Water Walker er også et rigtig godt alternativ til hunde, der ikke er glade for at bade, da de vil have en vis tryghed i hele tiden at kunne mærke underlaget. Efter en rolig introduktion plejer hunde, der ikke kan lide vand, også at vænne sig til vandløbebåndet.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.