Vandtræning af hunde på løbebånd – water walker

Vandtræning kan foregå i en såkaldt water walker – et træningsredskab specielt udviklet til hunde. En water walker er et firkantet bassin, hvor hunden går på et løbebånd i vand. Hastigheden på løbebåndet og vandets højde tilpasses typen af skade, samt hundens højde og kondition. Vores dyrlæger i AniCura-appen er klar til at hjælpe med råd og vejledning, appen er åben alle dage året rundt kl 07-22.

En water walker er et bassin med tre faste sider og en bagklap, der kan åbnes og bruges som en rampe, så hunden selv kan gå ind. Katte kan i princippet også bruge water walker, det er dog de færreste katte, der accepterer at være i vand. 

I forhold til svømning er en af fordelene ved at træne i water walker, at hunden arbejder med alle fire ben, fremfor kun at bruge forbenene. Vandtemperaturen holdes på ca 25-30 grader celcius, hvilket minimerer nedkølingen af muskulaturen under træningen, modsat hvis hunden fx svømmer i havet eller en sø. Hastighed og modstand kan reguleres ved hjælp af vandniveauet, hvilket giver en mere kontrolleret træning. Da træningen kan reguleres på flere forskellige måder, kan den tilpasses det enkelte individ, hvilket giver de bedste forudsætninger for en god genoptræning.

Når der trænes i vand yder vandet modstand (effektiv træning af muskulatur), samtidig med aflastning af led. 

Vandet giver en vis stabilitet, hvilket er en stor fordel for patienter med dårlig balance, for eksempel patienter med rygskader. Vandtræning styrker hele den længdegående rygmuskulatur, samt benmuskulaturen, på en effektiv måde, og stimulerer hele sanse- og bevægeapparatet, samtidig med at vandtræning er afslappende.

Træning i water walker er både velegnet til genoptræning efter en skade, men også til raske hunde der har brug for at træne kondition eller styrke eller i forbindelse med vægttab.

Water walker er også et rigtig godt alternativ til hunde, som ikke er glade for at bade, da de vil have en vis tryghed i hele tiden at kunne mærke underlaget. Efter en rolig introduktion plejer hunde, der ikke kan lide vand, også at vænne sig til vandløbebåndet.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.