Hjerteoperationer på hunde

Nedenfor kan du læse mere om forskellige hjerteoperationer, som AniCura tilbyder til hunde.

Ballonudvidelser af indsnævring i lungerne (ballondilatation af pulmonalisstenos)

Pulmonalisstenos er den tredje mest almindelige hjertefejl hos hunde og indebærer, at der er en medfødt indsnævring i området omkring hjerteklapperne, mellem hjertets højre kammer og lungepulsåren. Ved svær pulmonalisstenos kræves en større kontraktionskraft i hjertemusklen og kan på sigt betyde, at hjertet bliver så stort at det leder til hjertesvigt.

Hos AniCura har vi ressourcer til at behandle pulmonalisstenos med ballondilation, hvilket betyder at det stenotiske område udvides fra karets inderside. 

ACDO, en ny teknik til at afhjælpe PDA (Persisterende blodkar efter fosterstadiet)

Persisting Ductus Arteriosus, PDA, er en medfødt hjertelidelse, hvor patienten har en fejl i form af en persisterende/bestående forbindelse mellem aorta og lungepulsåren. Tidligere måtte man behandle disse patienter med åben hjertekirurgi, hvilket er forbundet med stor risiko.

Siden 2014 har patienter med PDA været opereret med ACDO, en i norden ny teknik, som indebærer, at det misdannede kar lukkes til ved hjælp af et kateter, som føres ind gennem lysken. Fordelene ved denne teknik er at den er langt mindre risikabel og, fordi en åbning af brystkassen undgås, mindskes også infektionsrisici og smerter efter operationen betydeligt. Operationerne udføres ved AniCura dyrehospitalet Albano i Stockholm, Sverige.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.