Genoptræning af kæledyr

Genoptræning (rehabilitering) betyder direkte oversat "at vende tilbage til tidligere funktion." Det betyder, at dyret trænes til at re-tilpasse sig til et normalt liv.

Stadig flere komplicerede kirurgiske indgreb udføres på dyr. Det indebærer, at efterspørgslen og behovet for genoptræning og efterbehandling øges. Mange dyrehospitaler og dyreklinikker lægger meget vægt på efterbehandling.

Genoptræning kan indebærer alt fra information om forskellige træningsmetoder til praktiske undersøgelser og øvelser med dyret. Normalt laves en individuel genoptræningsplan. Ved genoptræningsbesøget udføres en grundig undersøgelse af dyrets fremskridt, og en plan for efterfølgende træning tilbydes eller tilpasses.

Ofte strækker behandlingstiden sig over flere måneder med kontinuerlige opfølgninger, indtil dyret har opnået sin maksimale ydeevne i forhold til forudsætningerne. 
Rehabiliteringspersonalet, som er vant til denne type patienter, hjælper med eventuelle problemer og besvarer de spørgsmål, der efterhånden måtte dukke op.

Genoptræning er også et vigtigt element for dyr med skader der ikke kan behandles kirurgisk, da passende genoptræning kan øge funktionsevnen. 

Eksempler på forskellige former for genoptræning er kiropraktik, fysioterapi, massagewaterwalkerakupunktur og svømning.

Kontakt dit nærmeste AniCura-dyrehospital eller –klinik for mere information om rehabilitering.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.