Vi har fået ny hjemmeside

Vi håber du kan lide den. Ved alle store systemskift, kan der ske fejl, så vi beklager fejl, hvis en knap ikke virker, eller der står "hund" i stedet for "kat". Vi garanterer, at vi godt kan kende forskel på hund og kat, når I besøger os på klinikken.

Vær opmærksom på hjertelungeorm/fransk hjerteorm

Fransk hjerteorm, angiostrongylus vasorum og rævens lungeorm, crenosoma vulpis, kaldes ofte hjertelungeorm som en fælles betegnelse. Dette er en forsimplet betegnelse, da den franske hjerteorm kan være livsfarlig for smittede hunde, mens rævens lungeorm yderst sjældent giver alvorlige sygdom. Det er rundorm, som spredes via snegle og sommetider padder. Den mikroskopiske orm lever og formerer sig i blodkarrene i den smittede hunds lunger. Larverne kommer ud via hundens afføring og optages af snegle. I sneglene udvikler larverne sig til at blive smitsomme og inficerer nye hunde, som kommer i kontakt med sneglene.

Hjertelungeorm, eller fransk hjerteorm, kan være alvorlig for smittede hunde, og kan i sidste ende være livstruende. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på symtpomer på smitte, og kontakter dyrlægen, hvis du har mistanke om at din hund er smittet. 

I artiklen herunder, kan du læse om symtpomerne på hjertelungeorm. Kontakt altid til din dyrlæge, hvis du er i tvivl om din hunds velbefindende!

Flere nyheder

Luk

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.