7 trin til at klippe din kats kløer

At trimme en kats klør er måske ikke dens yndlingsting at gøre. Men ved at følge nogle nemme trin og belønne din kat bagefter, forbedrer du chancerne for at gøre det til et mere positivt øjeblik.

 
Hvis du har en udekat, bør du ikke trimme dens kløer. Din kat skal måske undslippe et andet dyr ved at klatre i et træ, og dens kløer er i disse tilfælde livsvigtige. Det kan dog være en god ting at vænne sin kat til at få berørt sine poter. 
 

Generel pleje

Du kan rense din kats poter ved forsigtigt at tørre dem af med en fugtig klud, helst hver dag. Dette er en god måde at forhindre, at eventuelle usunde stoffer ender på din kats tunge, mens den plejer sig selv. Samtidig kan du tjekke for snitsår, sår, splinter eller hævelser. Fjern eventuelle splinter med en pincet og rengør skåret forsigtigt. Skulle din kat have blod, pus eller usædvanlig lugt fra poterne, skal du kontakte din dyrlæge.
 

Klipning af kløer

At vænne din kat til at klippe kløer er ikke så svært. Tålmodighed, en kloklipper og nogle godbidder er lige hvad du har brug for.
 
1. Sæt stemningen ved at vælge et roligt sted. En hyggelig stol i et rum, hvor din kat ikke kan se nogen fugle eller andre interessante ting gennem vinduet. Sæt din kat i dit skød og få den til at slappe af, for eksempel når den er døsig efter et måltid.
 
2. Tag en af din kats poter i hånden og massér den forsigtigt mellem fingrene. Giv din kat en godbid. Hvis din kat trækker poten væk, så prøv ikke at holde den fast - følg dens bevægelse og prøv igen, når din kat er rolig.
 
3. Læg poten i hånden igen og efter at have masseret den i et par sekunder kan du trykke forsigtigt på dens tåpude, så neglen kommer ud. Giv din kat en godbid.
 
4. For at vænne din kat til lyden af en negleklipper, kan du komme ukogt spaghetti ind i klipperen og holde den tæt på din kat. Næste gang skal du klippe spaghettien, mens du holder din kats pote og trykker på tåpuden. Slip og giv den en godbid.
 
5. Kernen er den lyserøde del af en kats negl. Det er her nerverne og blodkarrene er og er derfor meget følsomt. Kun den hvide del af neglen skal trimmes. For at sikre dig, at du klipper en rimelig længde af din kats negle, kan du bede din dyrlæge om at klippe den ene negl, som du kan bruge som skabelon til de andre negle. Hvis du kommer til at klippe ved en fejl, er der normalt ingen skade sket. Opfør dig som ingenting, og din kat vil glemme det. Hvis det begynder at bløde, kan du stoppe det med en vatrondel (opbevar den i nærheden). Det er altid bedre at klippe mindre af neglen for at være på den sikre side.
 
6. Showtime! Med din kat i dit skød, kan du tage en af dens poter i hånden, massére den og trykke forsigtigt på puden, indtil neglen strækker sig. Klip spidsen af neglen. Hvis din kat ikke havde noget imod klipningen kan du prøve med en anden negl og hurtigt give den en godbid. To negle  i én omgang er nok, indtil din kat er rolig igen. Giv altid en godbid efter en klippesession.
 
7. At trimme din kats negle hver anden uge er nok, og kun et par negle hver gang, du behøver ikke at klippe alle på én gang.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.