Hvem skal jeg spørge hvis jeg har problemer med min hund?

Det kan være ret forvirrende at være ny hundeejer – eller endda en erfaren en. Der er tonsvis af information derude, og internettet er fyldt med "eksperter". På Facebook har alle en mening, og de kan være meget forskellige. Stil et spørgsmål i en hundegruppe, og du får lige så mange synspunkter, som du får svar, og de kan være modstridende. Alle ved bedst: lige fra manden du møder på gaden til naboens slægtning, din frisør, ja selv katten ved noget om hunde. Og hvis du læser en hundebog eller ser et tv-program om hunde, vil du uden tvivl høre en masse modstridende informationer og meget forskellige træningsmetoder og filosofier.

Hvem skal du lytte til for korrekte råd om din hund?
 
 
• Når det kommer til alt relateret til din hunds helbred, er en dyrlæge dit sikreste og bedste valg. Din dyrlæge har en lang og grundig uddannelse og stor viden. Der findes specialister til forskellige dele af kroppen og forskellige sygdomme.
 
• Andre fagpersoner arbejder med genoptræning, såsom fysioterapeuter. Tjek, at den enkelte har den relevante uddannelse og arbejder sammen med en dyrlæge. De fleste store dyrehospitaler har genoptræningspersonale og andre arbejder tæt sammen.
 
• Der er mange forskellige steder at vælge imellem, når du har brug for hjælp til et adfærdsproblem eller tager en hvalpeklasse eller andre hundetræningstimer. Se nøje på trænerens eller adfærdskonsulentens uddannelse og spørg rundt om træningsmetoder. En videnskabelig tilgang og at vide, hvorfor noget virker, er essentielt. Sørg for, at træneren eller adfærdskonsulenten bruger positiv belønning og tvangsfrie metoder.
 
• Tjek altid legitimationsoplysninger - det gælder for alle, hundeluftere eller vovse-dagplejere og frisøren.
 
At vælge nogen, fordi de er billige eller tæt på, kan have alvorlige konsekvenser, og det gælder også at lytte til råd på internettet. Den forkerte behandling, mental eller fysisk, kan skade dit dyr alvorligt. Hvis du har et problem, som du ikke ved, hvordan du skal løse, så tøv ikke med at søge den rette hjælp.
 
At lytte til nogen, bare fordi de har mange års erfaring, eller fordi de er højlydte på Facebook, er ikke den bedste anbefaling. De fleste mennesker har tænder hele livet, og nogle formår at gå gennem livet uden at få huller – det gør dem ikke til tandlæger, ligesom det at have et kørekort ikke gør en til mekaniker. Så hvis du har brug for nogens råd om hunderelaterede problemer: Spørg den rette fagperson.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.