Før besøget

For et så smidigt besøg som muligt hos os hos AniCura kan det være godt at læse nedenstående igennem.

Book tid

Hvis dit kæledyr ikke har akutte sygdomstegn eller er kommet pludseligt til skade, så er det skal du booke tid hos dyrlægen. Det er som regel billigere og der er mulighed for udvidede undersøgelser, hvis det er nødvendigt.

Nogle undersøgelser kræver særlig forberedelse inden besøget, såsom ultralyd af blæren, eller hvis dyrlægen ønsker en urinprøve til yderligere undersøgelse. Det kan også være nødvendigt at tage særlige forholdsregler før besøget, hvis dit dyr eksempelvis skal have taget blodprøver, bedøves eller opereres.

Forberedelse hjemmefra

Hunde og katte er desværre ikke i stand til at fortælle hvordan de har det og derfor er dyreejerens historier og observationer er meget vigtige. De kan være afgørende for en korrekt diagnose. Hvis det er muligt, så tag gerne noter omkring dit dyrs sygdomsforløb, symptomer og symptomernes varighed. Er dyret har henvist fra en anden dyrlæge, er det godt, hvis I har en kopi af journalen eller får den sendt til dyrlægen inden. Det kan også være en god idé at dokumentere symptomer der ikke vedvarende, eksempelvis med video. Hvis dyret har problemer med urinvejene, kan det være nyttigt at have en urinprøve med.

Hos dyrlægen

Hunde skal være i snor når de er på dyrehospitalet. Hvis hunden stresses under opholdet i venteværelset, kan den med fordel vente udendørs eller blive i bilen, forudsat det ikke er for varmt.

Katte skal, under besøg hos dyrlægen, transporteres i et bur eller en bæretaske. Katte kan blive skræmt af andre dyr, og kan således være vanskelige at holde. Den vigtigste grund til, at hunde og katte bør være i snor eller i bur, er smittefaren, og derfor bør de heller ikke hilse på hinanden under besøget til dyrlægen. Hvis du har mistanke om at dit kæledyr fejler noget smitsomt, så beder vi dig venligst lade dit dyr vente i bilen, til du har talt med dyrlægen.

Stamtavle og pas

Ved øjenundersøgelser, røntgen og ved nogle vaccinationer og ormekure bør dyrets stamtavle og/eller pas medbringes. Dyrets registreringsnummer og ID-nummer kontrolleres under besøget.

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.