Vi har fået ny hjemmeside

Vi håber du kan lide den. Ved alle store systemskift, kan der ske fejl, så vi beklager fejl, hvis en knap ikke virker, eller der står "hund" i stedet for "kat". Vi garanterer, at vi godt kan kende forskel på hund og kat, når I besøger os på klinikken.

Kejsersnit hos kat

Kejsersnit på katte er sjældent nødvendigt, da de ofte klarer fødslen naturligt selv. Men oplever katten komplikationer i forbindelse med fødsel kan det være en nødvendig operation.

Kontakt en dyrlæge

Det kan eksempelvis være, hvis symptomerne eller anbefalingerne passer til dit dyr.

Kejsersnit på katte er ikke nær så almindeligt som kejsersnit på hunde, men skulle det ske at din kat ikke kan føde naturligt, så står vores dyrlæger og veterinærsygeplejersker klar til at hjælpe.  

Hvordan foregår kejsersnit hos kat? 

Katten indlægges og forberedes til operation, inklusive væskebehandling. Efter en skånsom bedøvelse, påbegyndes operationen.

Under operationen monitoreres katten både med maskinel monitorering, hvor der holdes øje med alle de vigtige parametre under operationen, og af en veterinærsygeplejerske, der passer patienten, imens dyrlægen opererer.  

Det vil også være en veterinærsygeplejerske, der tager imod killingerne. Killingerne holdes varme, eventuelt med ekstra ilt, hvis nødvendigt, indtil deres mor er vågen igen efter operationen og selv kan passe på dem.  

Efter operationen sikres det at killingerne dier og trives, inden de sendes hjem med deres mor.