Vi har fået ny hjemmeside

Vi håber du kan lide den. Ved alle store systemskift, kan der ske fejl, så vi beklager fejl, hvis en knap ikke virker, eller der står "hund" i stedet for "kat". Vi garanterer, at vi godt kan kende forskel på hund og kat, når I besøger os på klinikken.

Fysioterapi til kat

Det er vigtigt for katte at opretholde en stor bevægelighed og det kan fysioterapi hjælpe med at sikre. Katte kan have brug for fysioterapi, hvis katten er blevet skadet eller har været ramt af sygdom, som dermed har mindsket dens muskulatur.

Kontakt en dyrlæge

Det kan eksempelvis være, hvis symptomerne eller anbefalingerne passer til dit dyr.

Hvorfor har katte brug for fysioterapi?

Katte kan også have brug for fysioterapi – ligesom mennesker og andre dyr.  

Fysioterapi går ud på at hjælpe katten tilbage til sin naturlige funktionalitet og bevægelighed. Det kan gøres gennem forskellige øvelser, hvor hjemmeøvelser ofte inkluderes, og massage. 

Hjemmeøvelser kan være: 

  • Trappeøvelser 
  • Vægtskifteøvelser 
  • udstrækningsøvelser 

Udfordringen med katte er at de helst følger deres egen vej og ikke nødvendigvis den vej, du vil have dem til at følge. Så genoptræningen kan kræve tålmodighed og en vis portion opfindsomhed, for at få gennemført de forskellige øvelser. 

Et genoptræningsforløb bliver udarbejdet i samarbejde med din dyrlæge og dig. Forløbet vil afhænge af kattens situation, kattens fysik og en realistisk vurdering af hvilke øvelser, der kan lade sig gøre for netop din kat.  

Kontakt dit nærmeste AniCura dyrehospital eller -klinik for mere information om fysioterapi og genoptræning for katte.