Fysioterapi til katte

Det er vigtigt for katte at opretholde stor bevægelighed og det kan fysioterapi hjælpe med at sikre. Fysioterapi kan være gavnligt, hvis din kat er blevet skadet eller har været ramt af sygdom, som har mindsket dens muskulatur. Fysioterapi handler om kattens krop, funktionalitet og bevægelse. Med fysioterapi behandles og trænes muskler og led gennem forskellige former for øvelser og behandlinger.

Hvorfor har katte brug for fysioterapi?

Katte kan have brug for fysioterapi – ligesom mennesker og andre dyr.  

Fysioterapi går ud på at hjælpe katten tilbage til sin naturlige funktionalitet og bevægelighed. Det kan gøres gennem forskellige øvelser, hvor hjemmeøvelser ofte inkluderes, samt massage. 

Hjemmeøvelser kan være: 

  • Trappeøvelser 
  • Vægtskifteøvelser 
  • Udstrækningsøvelser 

Udfordringen med katte er, at de helst følger deres egen vej og ikke nødvendigvis den vej, du vil have dem til at følge. Så genoptræningen kan kræve tålmodighed og en vis portion opfindsomhed, for at få gennemført de forskellige øvelser. 

Et genoptræningsforløb bliver udarbejdet i samarbejde med din dyrlæge og dig. Forløbet vil afhænge af kattens situation, kattens fysik og en realistisk vurdering af hvilke øvelser, der kan lade sig gøre for netop din kat.  

Kontakt dit nærmeste AniCura-dyrehospital eller -klinik for mere information om fysioterapi og genoptræning for katte. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.