Seniorfokus – udvidet seniorundersøgelse af dit kæledyr

I marts kan du bestille en udvidet seniorundersøgelse hos vores klinikker. Læs mere her

Tandudtrækning på hund

En tand kan af forskellige årsager have brug for at blive trukket ud. Det er vigtigt, at der ikke levnes rodrester, som kan forårsage problemer for hunden.

Tandekstraktion

En tand, der knækker eller en tand, som er ramt af sygdommen tandresorption (TR/FORL) kan have brug for at blive trukket ud, for at den ikke skal forårsage smerte hos hunden. Det kaldes en tandekstraktion. Tandekstraktion kan også blive aktuel, hvis hunden lider af paraodontitis, der har udviklet sig over lang tid.

Hvordan foregår en tandekstraktion

Tandekstraktioner udføres under fuld narkose. Ofte kræves forudgående behandlinger, såsom tandstensfjernelse og polering, grundig undersøgelse af mund og tænder samt tandrøntgen. På baggrund af tandrøntgenundersøgelsen vurderes det om nogle af tænderne skal opereres ud.

Der bookes oftest en ny tid til tandekstraktion, så det betændte tandkød kan hele. På denne led undgår hunden bedøvelse i for mange timer, hvilket også er mere skånsomt for hunden.

Efter en tandudtrækning

Der kan optages tandrøntgenbilleder efter operation af tanden for at sikre at hele roden/alle rødderne er opereret ud.

Hunden får lov at tage hjem samme dag, som indgrebet udføres. Restitutionen består af smertelindring, mundrengøring med bakteriedræbende middel samt fordring med blød mad.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.