ID-mærkning af hunde

I følge dansk lovgivning skal samtlige hunde ID-mærkes. Det er en sikkerhedsforanstaltning, der bl.a. kan hjælpe ejeren med at blive genforenet med sit kæledyr, hvis den løber bort.

Der kræves ID-mærkning af hunde, som skal rejse til et andet EU-land. Metoderne, som anvendes i Danmark i dag, er mærkning med mikrochip eller tatovering i venstre øre. ID-mærkning med chip er i dag den mærkningsmetode, der anvendes på hunde. En mikrochip injiceres under huden på venstre side af halsen. Dyret mærker ikke mere til dette end ved en normal vaccination.

Chipmærkning

Mikrochippen injiceres under huden på venstre side af halsen af hunden. Dyret behøver ikke bedøves før denne injektion.

Chipmærkningen kan udføres fra 6 ugers alderen og hunden kan derefter identificeres hele livet. Hvalpe skal chipmærkes og registreres ved senest 8 uger. Alle chips har et unikt ID-nummer, som registreres i dyreejerens ejerregister.

For at kunne se ID-nummeret på et dyr, som er chipmærket, kræves en chipaflæser, som fås hos politiet, dyrlægen eller i dyreinternatet og andre steder.

Fordele og ulemper

Fordelen ved chipmærkning er, at den kan udføres på unge dyr og udføres uden narkose. Ulempen er, at en mikrochip med tiden kan flytte sig under huden, til et andet sted på hundens krop - da kan mikrochippen være svær at finde.

Kontakt en dyrlæge

Lad os tale om tænder

Mange dyreejere tror, ​​at deres firbenede vens mund er sund, selvom den ikke er det. Faktisk har 80 % af alle voksne hunde og katte tandproblemer, og det kan være svært at vurdere. Vi er her for at hjælpe din hund.

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.