Støt aldrig hvalpefabrikker

- At købe hund er en tillidssag og som forbruger skal vi holde hovedet koldt og undlade at købe med følelserne, forklarer kommunikationsansvarlig ved AniCura Siri Renée. 

- Du skal leve med din hund som et familiemedlem de næste mange år og derfor bør køb af hund altid være en velovervejet beslutning. Det kan tage tid at finde den rigtige hvalp og det kan være fristende at falde for et sødt billede på nettet. Hos AniCura fraråder vi på det kraftigste at købe hvalp ved hundehandlere!

Så længe der er økonomi i salg af hvalpe, så vil der også være folk der opdrætter hvalpe udelukkende med profit for øje. Det betyder at de går på kompromis med vigtige ting som hundenes sundhed og socialisering. I sidste ende kan det betyde at du som køber står med en syg hund eller en hund, som har svært ved at fungere i hverdagen, fordi den ikke er socialiseret.

Det kan være svært at opdage en hundehandler, men der er en række tegn, du som køber kan være opmærksom på.

Se tæven og hvalpene
Tag altid på besøg ved opdrætter inden du køber hvalp. Se hundemor og hvalpene i deres hverdagsmiljø. Både tæven og hvalpene bør være opsøgende og venlige. Hvalpene bør se sunde ud og være nysgerrige og aktive. 

Se bort fra pris
Det kan være fristende at vælge "den billige" hvalp fremfor den dyrere, men det kan blive et dyrt valg. Selve indkøbsprisen er ikke den største udgift i hundens liv, så det bør aldrig være prisen der styrer, hvor du vælger at købe din hvalp. Med foder, forsikring, vaccination, træning m.m. så er anskaffelsesprisen ikke det afgørende.

Sundhedsattest og ID-mærkning
Der bør altid medfølge en ny sundhedsattest når du køber hund. Hunden skal også være lovpligtigt ID-mærket med mikrochip og tilmeldt Dansk Hunderegister.

Pas på lyssky hundehandlere
Hvis du ikke kan finde en sælger på KRAK eller ikke kan google dig frem til vedkommende, så bør dine advarselslamper blinke. Det er vigtigt at du ved hvor og til hvem du skal henvende dig, hvis der efterfølgende viser sig at være noget galt med hvalpen. Du bør aldrig købe hvalp, hvor sælger ikke vil have dig hjem på adressen til overdragelse. Hvis sælger insisterer på at møde dig på en rasteplads eller lignende med hvalpen, så pas på!

Pas på ulovligt importerede hvalpe
Hvis en hvalp er lovligt importeret, så skal den have et EU-pas fra det land den kommer fra (ikke et pas udsted i Danmark, men fra selve landet den er født i). Hvalpen skal være ID-mærket med chip og ID-nummeret skal stå i passet. Få altid tjekket at chippen hos hvalpen stemmer overens med chippen i EU-passet.

Drop medlidenhedskøb
Det kan være fristende at "redde" en hvalp ved at købe den. Det giver desværre opdrætter mulighed for at lave flere hvalpe og du støtter dermed opdrætter og dennes avl. Kontakt gerne en dyreværnsorganisation, hvis du er i tvivl om hvalpene har det godt.

 

Flere nyheder

  • Husk refleks når mørket falder på!

    Når dagene bliver kortere og mørket falder på, bliver det endnu vigtigere at bruge refleks på aftenturen. Uden refleks bliver både du og dine kæledyr næsten usynlige i mørket, hvilket kan føre til farlige situationer.
      Læs mere
    • Skal du rejse udenlands med hund eller kat?

      I lande uden for Danmark findes mange sygdomme, som vi ikke kan beskytte vores kæledyr mod. Hvis en hund eller kat bliver smittet i udlandet, er der risiko for, at behandlingen bliver vanskelig, og at den endda kan smitte til dyreejeren. Her får du en række gode tips til både før og efter rejsen.
        Læs mere
      • "Hug Your Dog Day!" og andre mærkedage

        I løbet af et år findes der mange særlige mærkedage for at skabe opmærksomhed om forskellige emner. Nogle har et mere seriøst budskab end andre. Og dyreverdenen er ingen undtagelse, når det gælder mærkedage.
          Læs mere
        Luk

        Opdater siden

        Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.