Opdatering om alvorlig sygdom hos hunde i Norge

Opdatering 8/9 2019.

I dag er tre nye hunde obduceret i forbindelse med den hundesygdom, der har ramt flere norske hunde. Årsagen til sygdommen er ikke fundet, men prøvesvar viser, at dyrene har haft blodig tarmbetændelse. Den endelige rapport fra obduktionerne forventes klar i ugen. 

Mattilsynet i Norge har modtaget information om sygdomstilfælde med lignende symptomer fra Oslo, Akershus, Nordland, Vestfold, Aust-Agder, Hordaland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Buskerud, Hedmark, Rogaland, Østfold, Sogn og Fjordane og Telemark. Der er ingen indikationer på at der findes sygdomstilfælde udenfor Norge.

Prøvesvar tager tid

Indtil videre er syv hunde obduceret af Veterinærinstituttet i Norge. De første svar viser at alle hundene har haft kraftig tarmbetændelse. Mattilsynet og Veterinærinstituttet vil sende en spørgeskemaundersøgelse ud til dyrehostpialer for at indsamle mere information.

Dyrlæge og informationsansvarlig Sasja Rygg hos AniCura i Norge forklarer.

­― "Arbejdet med at finde årsagen er det vigtigste lige nu. Sammen med mine kollegaer i AniCura vil vi gøre alt for at bidrage til at finde ud af, hvorfor så mange hunde er blevet syge." 

Hold øje med din hund
Processen med at finde årsagen er omfattende og foregår både ved at systematisere data om de syge hunde, og finde eventuelle fællestræk eller forbindelser mellem tilfældene. Der findes ingen indikationer på, at sygdommen findes i Danmark, men det er altid fornuftigt at holde øje med sin hunds helbred.

Hunde med akut blodig diarré og/eller dårlig almentilstand bør altid tilses af en dyrlæge. Ring til dyrlægen, inden du kører afsted. På den måde er dyrehospitalet forberedt på din ankomst, og kan tage de nødvendige forholdsregler for at undgå smitte til andre hunde. Akut diarré og blodig diarré er ikke ualmindeligt og i AniCura oplever vi mange tilfælde hvert år. Enkelte tilfælde af akut diarré eller blodig diarré er derfor ikke ensbetydende med, at vi oplever samme sygdom som i Norge.

 

For yderligere information kontakt:

Siri Renée
Kommunikationsansvarlig, AniCura Danmark
siri.renee@anicura.dk

+45 2089 8211

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.