Akut behov for dyrlæge hjælp?

Vores døgnbemandede skadestue holder åbent alle dage hele året. Vi står klar til at hjælpe dig hvis dit kæledyr har brug for at blive tilset af en dyrlæge! Klik her

Pernille
Dyrlæger

Pernille

Øjenspecialist / Specialdyrlæge i Oftalmologi hos Hund & Kat og Øjenpaneldyrlæge
Dyrlæger
Pernille
Øjenspecialist / Specialdyrlæge i Oftalmologi hos Hund & Kat og Øjenpaneldyrlæge

Fagkompetencer

  • Specialdyrlæge i Oftalmologi
  • Diagnostik og behandling af medicinske sygdomme

Uddannelse

  • Veterinærmedicin på Københavns Universitet 1997
  • Øjenpaneldyrlæge
  • Specialdyrlæge i Oftalmologi

Pernille Engraff har været ansat på Københavns Dyrehospital siden september 2010.

Pernille blev uddannet dyrlæge fra KVL (nu KU-Life) i 1997, og havde i årene efter sin dimension flere ansættelser i almindelig dyrepraksis – bl.a. 1½ år i stordyrspraksis i Egtved, og 1½ år som Klinik Veterinær på KVL´s smådyrshospital. I årene fra 2001 til 2010 var Pernille ansat på Karlslunde Dyrehospital med tidligere Øjenpaneldyrlæge Mogens Aalund som personlig mentor. Det var i starten af denne ansættelse at Pernille opdagede sin store interesse for – og påbegyndte sit speciale i øjensygdomme, og i 2002 påbegyndte Pernille derfor sin uddannelse som såkaldt aspirant til DDD´s øjenpanel.

I 2006 blev Pernille Engraff selv uddannet til Øjenpaneldyrlæge, dvs. en dyrlæge der er godkendt af Den danske Dyrlægeforening (DDD), samt den Europæiske Organisation for Øjendyrlæger (ECVO) til at diagnosticere arvelige øjenlidelser hos hund og kat. Det betyder at Københavns Dyrehospital kan tilbyde såvel kollektive - som individuelle øjenlysninger/øjenundersøgelser i forb. m. avlsarbejde.

I 2019 blev Pernille Engraff, af Fødevarerstyrelsen, tildelt titlen ”Specialdyrlæge i Oftalmologi hos Hund og Kat”, en titel som kun en lille håndfuld dyrlæger i Danmark besidder. Titlen, som bl.a. er afstedkommet af mange års intensive studier, der afsluttes med en større eksamen, er dokumentation for at Pernille er specialist i at diagnosticere og behandle såvel medicinske som kirurgiske øjenlidelser hos hund, kat og andre små kæledyr og eksoter. Pernille arbejder derfor stort set udelukkende med øjensygdomme i hverdagen på AniCura Københavns Dyrehospital. Hun diagnosticerer, behandler og opererer dagligt mange simple og mere komplicerede øjensygdomme på alle typer af mindre husdyr. Pernille modtager desuden dagligt mange henvisninger af øjenpatienter fra dyrlæge kolleger.

Pernille Engraff afholder gerne øjenkurser for både dyrlæge kolleger, veterinær studerende, samt dyreejere / opdrættere, og Pernille deltager årligt selv ved diverse relevante øjenkurser og – kongresser i både Danmark og i udlandet – dette for at få den mest opdaterede viden indenfor medicinsk og kirurgisk behandling, naturligvis til gavn for øjenpatienterne.

Pernille Engraff er aktivt bestyrelses medlem i DSVO (Dansk Selskab for Veterinær Oftalmologi), og sidder i AniCura´s styregruppe for oftalmologi (MIG Oftalmologi), hvor der bl.a. arrangeres interne kurser i øjensygdomme og udføres øjen-manualer til gavn for kolleger på AniCura klinikker og hospitaler rundt omkring i hele Europa. Desuden er Pernille sekretær i Øjenudvalget (ØU) under Den Danske Dyrlægeforening (DDD) hvor der bl.a. overvåges at de enkelte Øjenpaneldyrlæger og Aspiranter opfylder de årlige krav og akkrediteringer til hhv. at opretholde deres titler, fortsætte deres uddannelse og godkendes til eksamen .

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.