Akut behov for dyrlæge hjælp?

Vores døgnbemandede skadestue holder åbent alle dage hele året. Vi står klar til at hjælpe dig hvis dit kæledyr har brug for at blive tilset af en dyrlæge! Klik her

Velkommen i skadestuen på AniCura Københavns Dyrehospital

Henvisning til den akutte skadestue er sket, fordi din egen dyrlæge ikke har åbent eller på anden måde ikke har haft mulighed for at tilse dit kæledyr. Henvisning kan også være fordi din egen dyrlæge har vurderet, at dit kæledyrs tilstand har krævet akut henvisning til AniCura Københavns Dyrehospital. Her får du et overblik over dit kæledyrs behandlingsforløb og kan komme trygt i gang.

Sikker og tryg behandling

Hvert år modtager vi 7000 kæledyr til behandling i vores akutte skadestue. Vi glæder os meget til at kunne hjælpe dig.

SVARENE PÅ DINE SPØRGSMÅL...
...får du måske på denne side. Ellers er du altid velkommen til at spørge os! Det vigtigste er, at du og dit dyr føler jer trygge. Nedenfor får du derfor mulighed for at læse mere om vores dyrehospital, vores faciliteter og kompetencer.

VAGTBEREDSKABET
består af dyrlæger, veterinærsygeplejersker, veterinærsygeplejerske-elever og dyrlægestuderende - i alt ca. 90 ansatte. Alle dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der har vagt på dyrehospitalet med skadestuefunktion, har lang erfaring fra smådyrspraksis og har særlig kompetence indenfor behandling og pleje af kritisk syge patienter.

Der vil på alle tidspunkter af døgnet som minimum være én dyrlæge og én veterinærsygeplejerske tilstede på dyrehospitalet.

Kom trygt i gang med din behandling

Her får du et overblik over dit kæledyrs behandlingsforløb og kan komme trygt i gang.

DU HAR BEHOV FOR AKUT DYRLÆGEHJÆLP
Henvisning til den akutte skadestue er sket, fordi din egen dyrlæge ikke har åbent eller på anden måde ikke har haft mulighed for at tilse dit kæledyr. Henvisning kan også være fordi din egen dyrlæge har vurderet, at dit kæledyrs tilstand har krævet akut henvisning til AniCura Københavns Dyrehospital.

DU KONTAKTER OS
Dette kan ske enten direkte pr. telefon 3617 5711, eller du møder op på adressen POPPELSTYKKET 11, 2450 KBH.SV. Vi vil altid meget gerne have et kald på telefonen, før I møder op. 

VISITATION/REGISTERING VED ANKOMST
Du og dit kæledyr vil blive registreret ved ankomsten. Vores veterinærsygeplejersker i receptionen vil lave en hurtig evaluering af dit kæledyrs skader eller sygdom. Reevaluering af dit kæledyrs tilstand vil foretages løbende efter ankomstregistrering og specielt i de tilfælde, hvor ventetiden kan trække ud.

VENTEVÆRELSET
Du og dit kæledyr vil blive tilset af en dyrlæge i den rækkefølge, I er blevet registreret i receptionen. Kæledyr med en livstruende henvendelsesårsag vil blive prioriteret over kæledyr med en ikke livstruende henvendelsesårsag. Ventetid kan forekomme, men vi prøver at holde jer underrettet undervejs. Hvis du synes dit kæledyrs tilstand forværres i ventetiden er det MEGET vigtigt, at du henvender dig til receptionspersonalet.

KONSULTATION
I konsultationen vil dyrlægen spørge ind til dit kæledyrs symptomer og udvikling af disse
symptomer over tid. Dyrlægen vil lave en klinisk undersøgelse af dit kæledyr. Efterfølgende vil dyrlægen komme med en samlet vurdering med forslag til behandling og/eller yderligere undersøgelser.

YDERLIGERE UNDERSØGELSER
For bedre at kunne komme frem til en diagnose hos dit kæledyr, kan yderligere undersøgelser i form af analyse af blodprøver, røntgenundersøgelser, scanningsundersøgelser og evt. operation være nødvendigt. Nogle undersøgelsesprocedurer vil kunne foretages ambulant på dagen, andre undersøgelsesprocedurer kræver indlæggelse.

INDLÆGGELSE
Nogle undersøgelser og behandlinger kan kun foretages, hvis dit kæledyr indlægges – det kan f.eks. være, hvis dit kæledyr er i væskemangel og skal have drop, eller dit kæledyr har vejrtrækningsbesvær og kræver ophold i iltbur. Længden af dit kæledyrs indlæggelse afhænger meget af skadernes omfang og dit kæledyrs tilstand. Du vil blive løbende underrettet, når dit kæledyr er indlagt.

VIDERE FORLØB
Hos nogle kæledyr kan behandlingen påbegyndes efter endt undersøgelse i konsultationen. I andre situationer kan dyrlægen i konsultationen vurdere, at behovet for supplerende undersøgelser er akut nødvendige for bedre at kunne vurdere dit kæledyrs tilstand. Andre gange igen kan behovet for yderligere undersøgelser vurderes ikke nødvendige i det akutte forløb. Yderligere opfølgende undersøgelser og procedurer hos din egen dyrlæge i dagene efter besøg hos os, kan derfor være nødvendige og det bedste for et optimalt forløb.

Adgang til nye kompetencer

Når dit kæledyr er i behandling hos os, får du hjælp af dyrlæger med stor erfaring og rutiner indenfor det akutte arbejde. Ud over dette har mange af vores dyrlæger specielle interesser/viden indenfor specifikke områder.


Vi kan hjælpe dig med:

  • Udredninger og behandlinger af sygdomme i knogler, led og muskler
  • Udredning og behandling af mavetarmsygdomme
  • Udredning og behandling af luftvejssygdomme
  • Udredning og behandling af urinvejssygdomme
  • Udredning og behandling af hormonelle sygdomme
  • Udredning, behandling og operation af øjensygdomme
  • Udredning og behandling af kræftsygdomme
  • Udredning og behandling af hudsygdomme og allergi
  • Udredning og behandling af hjertelidelser (inkl. ultralydsscanninger)
  • Udredning/behandling af eksotiske dyr
  • Operation for diskusprolaps
  • Operation i led og knogler
  • Operationer i organer og muskler
  • Røntgenundersøgelser, ultralydsscanninger og CT-scanninger
  • Kikkertundersøgelser af led, mave-tarm-kanal, luftveje & urinveje
  • Behandling, der kræver ophold i iltbur
  • Behandling med blodtransfusion til hund
  • Behandling med fysioterapi og genoptræning på vandløbebånd

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.