At adoptere et nyt familiemedlem

Der er ingen tvivl om, at det kan være en af de største begivenheder i en families liv, når beslutningen om at få et kæledyr er truffet. Hvad enten der er tale om en hund, en kat, en kanin eller andet dyr, er relationen mellem dyr og menneske dybtfølt. At have et kæledyr er en gave for alle.

Vælger man, at hjemmets pelsede medlem skal være fra Dyreværnet, er det ikke kun følelserne til familiens nye medlem, der kommer i spil. For adopterer man et dyr fra et af Dyreværnets internater, er man også med til at hjælpe endnu flere poter på ret køl. Da den over 120 år gamle forening er en non-profit organisation, går alle de penge, man betaler for sit nye kæledyr, nemlig til at hjælpe andre dyr, der af forskellige årsager er blevet hjemløse og derfor har behov for hjælp.

Hvordan adopterer man et genbrugsdyr?
På Dyreværnets hjemmeside www.dyreværnet.dk kan man se alle de snuder, der leder efter nye familier. Hjemmesiden bliver opdateret dagligt, så er drømmepoterne ikke lige at finde om mandagen, kan det sagtens være, at man bliver glædeligt overrasket, når man tirsdag morgen lige skal undersøge, om der er kommet nye dyr til adoption. Dyreværnet modtager nemlig dyr hver eneste dag. Nogle er flytteklar lige efter den obligatoriske dyrlægeundersøgelse, mens andre kræver rehabilitering før de er klar til at flytte fra internatet og ud til sit nye hjem.
Dyreværnet holder åbent fem dage om ugen og er altid klar til at fortælle om vores kære dyr. Åbningstiderne finder du lige her https://dyrevaernet.dk/kontakt/

Hvad sker der så?
Det er afgørende at sikre, at matchet mellem dyr og ejer er det helt rigtige. Personalet på adoptionskontorene i både Rødovre og Kolding har indgående kendskab til alle de hunde, katte, kaniner og smådyr, der sidder til adoption i deres værelser.
Er det en hund, man har forelsket sig i, har man i de fleste tilfælde mulighed for at gå tur med den og dermed lære den lidt bedre at kende. Ofte kan man også være sammen med den i en af internaternes løbegårde, og har den særlige behov vil der være kyndigt personale til stede under mødet.
Banker hjertet endnu hurtigere efter besøget, kan man lægge en ansøgning på snuden. Dette indebærer, at man svarer på en masse spørgsmål, som er udarbejdet for at sikre, at både den nye familie og den kommende elskelige logrende hale, får den bedste opstart på deres nye fælles tilværelse.

Ventetiden føles lang
Og selvom det kan føles ubarmhjertigt, får man aldrig hunden med hjem efter første besøg.
Da Dyreværnet er en dyreværnsforening med en vision om at alle kæledyr i Danmark skal have et godt hjem, opfordrer personalet altid kommende ejere til at sove på beslutningen om at adoptere.

Det kan også hænde, at ”kærlighed gør blind,” i den forstand at man ikke selv kan se at matchet ikke er optimalt. I disse tilfælde, rådgiver adoptionspersonalet så man sammen forhåbentlig kan finde et mere harmonisk match.

Hurra! Vi blev godkendt!
Heldigvis ender det ofte lykkeligt, og opkaldet til den nye familie om, at de er blevet godkendt til at adoptere netop deres drømmehund, er en af de skønneste stunder for både snude, familie og personale.
En dato for afhentning bliver aftalt, og det er ikke sjældent, at dagen, hvor hunden bliver hentet af sine nye ejere, er en følelsesladet omgang for alle på internatet og ikke mindst for den nye familie.
Men det tomme værelse på internatet bliver hurtigt optaget igen, for der står allerede nye snuder og venter på at blive indleveret til Dyreværnet. Det er derfor, Dyreværnet og andre lignende organisationer er her. Og det er derfor, at din beslutning om at adoptere et dyr fra et internat kan gøre en forskel.

Hvis du hjælper et dyr, hjælper du nemlig mange flere.

Contact a veterinarian

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.