Henvisning til ortopædi

Inden for ortopædi modtager vi en lang række af henvisningspatienter, uanset om din henvisning drejer sig om indledende udredning af ”drillende” haltheder med palpation, manipulation og røntgen eller operation af allerede fuldt diagnosticerede lidelser i bevægeapparatet.

Har du behov for faglig sparring omkring en patient med et ortopædisk problem eller brug for hjælp til vurdering af røntgenbilleder er vi ligeledes behjælpelige med dette.

Udredning og behandling af ortopædkirurgiske patienter udføres i tæt samarbejde med henvisende dyrlæge. Patienterne hjemsendes med skriftligt materiale og vejledning til ejer i det efterfølgende forløb, ligesom henvisende dyrlæge modtager en udførlig epikrise og fremtidig plan for patienten. Der ydes desuden løbende telefonrådgivning for henvisende dyrlæge i det efterfølgende forløb.

Frakturbehandling:


Indenfor frakturbehandling udfører vi alt indenfor nedenstående teknikker. Stabiliseringsmetoden vælges på baggrund af den aktuelle patient og frakturtype.

  • Intern fiksation
  • Intramedullær pinning (IM-pin)
  • DCP- og Locking-plates
  • Ekstern perkutan fiksation (IMEX)

 

Ledkirurgi:


Åben ledkirurgi udføres i forbindelse med OCD, ligament-/seneskader, Salter-Harris frakturer, luxationer o.lign. Ved cruciatum ruptur og menisk-skader kan vi tilbyde, lateral sutur med knogleanker, TPLO og TTA.

Diagnostisk og operativ artroskopi foretages i skulderleddet (herunder for lidelserne OCD, lidelser i bicepssenen og diagnosticering af ligamentskader) og albueleddet (herunder OCD, FCP, UAP og IOHC)

For henvisning kontakt Kenneth Sandholdt - Fagdyrlæge vedr. sygdomme hos hund og kat.
GPCert(SAS): General Practitioner Certificate in Small Animal Surgery.
Medlem af DAVOS (Dansk Veterinær Orthopædisk Sammenslutning).

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.