Akutnummer 1819

1819 er et nyt akutnummer, hvor kæledyrsejere kan komme i kontakt med dyrehospitaler med døgnservice, både indenfor og udenfor normal åbningstid.

Baggrunden for kæledyrenes akutnummer 1819

Hvis du finder et vildt dyr på vejen, ved de fleste, at man kan ringe til dyrenes beskyttelse og få hjælp. Men hvad med dyr, der har en ejer? Der er har det traditionelt været dyrlæger i forskellige vagtkredse, som havde hvert deres ottecifrede nummer. Så hvis man som dyreejer var i sommerhus, eller på besøg hos venner, og man fik akut behov for dyrlægehjælp, kunne man være i tvivl om hvor man skulle ringe hen. Dette problem løser 1819, ved at være døgnåbent og landsdækkende.

Hvad er 1819? 

1819 er et døgnåbent og landsdækkende akutnummer til kæledyr, hvor klienter kan ringe, hvis et kæledyr har behov for akut hjælp. 1819 er kun for smådyr. Det kan eksempelvis være, hvis et dyr har fået en akut skade eller er blevet akut dårligt. Hvis kæledyret ikke er akut dårligt eller er kommet til skade, skal ejer kontakte sin lokale dyrlæge i almindelig åbningstid. Dette gælder også, hvis ejer skal købe foder, medicin, bestille tid eller andet, der kan vente til den almindelige åbningstid. Dette oplyses der også om i speaken, når man ringer 1819.

Hvem styrer hvor opkaldene kommer hen?

Når dyreejerne ringer til 1819, så kommer de igennem til en speak, hvor dyreejeren selv skal vælge hvilket geografisk område vedkommende vil stilles om til. Der er altså ingen central allokering af opkaldene, det er kæledyrsejeren, der frit vælger, hvad de er nærmest. Du er velkommen til at ringe 1819 og høre speaken, for at få en bedre forståelse for hvordan brugeroplevelsen er.

Hvem kan være med i 1819-ordningen?

Alle dyrehospitaler, der opfylder de standardkrav, der er for at tilbyde døgnvagt i 1819-ordningen. Kort opridset er kravene følgende: 

  • At man yder døgnservice året rundt
  • At klinikken har iltboks, ultralydsscanner og/eller røntgen,  døgnbemanding til overvågning af akutte patienter samt mulighed for isolation af patienter med smitterisiko.
  • At klinikken enten har eller får telefoni, der kan tilknyttes 1819-ordningen (det kan de fleste telefoniløsninger)

Vagtkredse kan også være med i 1819-ordningen, hvis de opfylder ovenstående krav. Det er ikke alle AniCura-klinkkker, der er med i 1819-ordningen, da det ikke er alle, der tilbyder døgnservice. 

Ejer AniCura telefonnummeret 1819?

Nej. Tildelingen af fircifrede numre ansøger man om hos myndighederne. AniCura har fået tilladelse til at administrere 1819-ordningen, men ejer ikke nummeret, og alle dyreklinikker, der opfylder kriterierne, kan deltage. AniCura tjener heller ikke penge på 1819-ordningen. 

Hvad koster det at være med i 1819-ordningen?

1819 er et nyt initiativ, og efterhånden som flere dyreklinikker kommer med i ordningen, vil prisen ændre sig. Det koster et årligt beløb at være med, som kun må dække AniCuras kostpris ved at administrere nummeret.  Derudover koster det noget per opkald, der tildeles, men dette beløb er også kun til at dække kostprisen. På nuværende tidspunkt koster det 6000 kr. om året at deltage i ordningen. 

Hvem skal jeg kontakte for at høre mere?

Kontakt landechef Tanja Sølvkjær på tanja.soelvkjaer@anicura.dk eller tlf. 2783 3133 hvis du er interesseret i at høre mere om 1819-ordningen eller ønsker at komme med i ordningen.

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.