Svømmetræning er en populær motionsform, først og fremmest for hunde. Katte kan oftest ikke lide vand, så andre rehabiliteringsmetoder kan foretrækkes til katte i stedet for svømning.

Sommersted og Rødding

Storegade 6 6560 Sommersted
Rutevejledning +45 7425 2525

Ved TTA og TPLO ændres selve dynamikken i knæleddet, og derved overflødiggøres korsbåndets funktion som stabilitet af lårben- og skinnebensknoglen og dermed knæleddet. 

Det typiske billede er, at hundene kommer sig hurtigt ovenpå operationen og begynder som oftest at støtte på benet umiddelbart dagen(e) efter. Teknikken sikrer at knæet forbliver stabilt i hundens levetid, og det forventes, at hunden vender tilbage til et ligeså aktivt liv som forud for korsbåndsskaden. Operationen er samtidig med til at risikoen for følgeskader og slidgigt bliver væsentligt formindsket. Teknikkerne er særligt velegnede til meget aktive eller store hunde, men kan i princippet benyttes til alle hunderacer.

Både TTA og TPLO kan med fordel anvendes tidligt i forløbet før korsbåndet rykkes helt over. Herved mindskes skaderne i knæet og hunden undgår at få rykket korsbåndet helt over. 

Du er altid velkommen til at ringe til os og spørge efter kirurgen som foretager korsbåndsoperationerne for at høre mere om operationerne og mulighederne for din hund. Vær opmærksom på, at selv ved milde vedvarende haltheder på et bagben kan en korsbåndsskade være involveret og dermed kræve en operation. Det kan ikke anbefales som ved humane korsbåndsskader at forsøge med

genoptræning. En hund kan ikke skåne sit knæ på samme måde som vi kan, tøv derfor ikke med at kontakte os.

Hvis svømmetræning alligevel anbefales, og hvis katten tillader det, kan fordelene ved svømmetræning være talrige. Svømning giver en meget effektiv muskel- og bevægelsestræning med minimal belastning på knogler og led. Træningen styrker musklerne omkring leddene, og dermed opnås en øget støtte. Det er også en glimrende metode til at træne kondition og styrke. Stort set alle muskelgrupper skal arbejde sammen ved at de trækker sig sammen og strækkes ud i bløde og jævne bevægelser, hvilket øger cirkulationen og opbygger muskler. 

En anden vigtig funktion som svømning har, er at en kat med neurologiske skader langsomt kan komme i gang med at bruge sine ekstremiteter. Da svømmebevægelsen ligner travbevægelsen, er det en optimal metode til at lære katten at gå igen.

Eftersom svømning er en skånsom form for motion, egner den sig også til den overvægtige kat. Leddene belastes minimalt, og katten taber sig normalt hurtigere.

Kontakt din nærmeste AniCura genoptræningsafdeling ved spørgsmål om svømmetræning.

Sommersted og Rødding

Storegade 6 6560 Sommersted
Rutevejledning +45 7425 2525