Dyrlæge, hospitalschef,
Leder af Sommersted-afdelingen

Mogens er uddannet dyrlæge i 2003 fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole (Nu: Københavns Universitet, LIFE). Ansat nov. 2003 hos Sommersted-Jels Dyrlægerne I/S, der 1. jan. 2011 blev en del af fusionen Dyrlægetemaet Sydvet sammen med Rødding Dyrehospital og Gram Dyreklink. Samtidig indgik Mogens i ejerkredsen af Dyrlægeteamet Sydvet.

Han startede sin karriere i blandet praksis og var bl.a. den første i Danmark til at foretage kikkertoperationer på køer. Siden drejede interessen sig i retningen af vores kæledyr og han har i dag en særlig interesse for kirurgiske indgreb hos hund og kat og har her efteruddannelse inden for bl.a. ortopædi, herunder artroskopi (kikkertundersøgelser af led) og knoglekirurgi. Mogens har løbende efteruddannet sig inden for sygdomme og særligt kirurgi hos vore kæledyr og afsluttede i oktober 2011 eksamenen på en 2 årig europæisk certificering i smådyrskirurgi (GPcert SAS – General Practitioner certificate in small animal surgery). I 2012 deltog han i et grundlæggende og et udvidet kursus i artroskopi på Universitetet i Gent. Han er medlem af det europæiske ESVOT (europæisk selskab for veterinær orthopædi or traumatologi) og deltager på deres europæiske kongresser og kurser. I 2014 deltog han endvidere på AO-kursus i Italien med temaet avanceret knoglekirurgi.

Mogens blev 1. november 2014 leder af smådyrsafdelingen i AniCura Sydvet Dyrehospital.

November 2015 deltog Mogens på et 3 dages kursus i “Advanced spinal surgery” (advanceret rygkirurgi) på Glasgow University.

Han bor med familie i Haderslev, – er gift med Berit og sammen har de Emily, Freja og William.

Uddannelse

Veterinærmedicin på Den Kongelige Veterinær & Landbohøjskole 2003

Særlige kompetencer

Kirurgi. Sygdomme i knogler og led samt operation af disse. Kikkertundersøgelse af led.