Dyrlæge, hospitalschef,
leder af Sommersted-afdelingen

Mogens er uddannet dyrlæge i 2003 fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole (Nu: Københavns Universitet, LIFE). Ansat nov. 2003 hos Sommersted-Jels Dyrlægerne I/S, der 1. jan. 2011 blev en del af fusionen Dyrlægetemaet Sydvet sammen med Rødding Dyrehospital og Gram Dyreklinik. Samtidig indgik Mogens i ejerkredsen af Dyrlægeteamet Sydvet.

I nov. 2014 blev han leder af smådyrsafdelingen i Dyrlægeteamet Sydvet.

I 2017 blev Rødding og Sommersted Dyrehospitaler en del af AniCura og er i dag kendt som AniCura Sydvet Dyrehospitaler.

Mogens startede sin karriere i blandet praksis og var bl.a. den første i Danmark til at foretage kikkertoperationer på køer. Siden drejede interessen sig i retningen af vores kæledyr og han har i dag en særlig interesse for kirurgiske indgreb hos hund og kat og har her efteruddannelse inden for bl.a. ortopædi, herunder artroskopi (kikkertundersøgelser af led) og knoglekirurgi.

Mogens har løbende efteruddannet sig inden for sygdomme og særligt kirurgi hos vore kæledyr og afsluttede i oktober 2011 eksamenen på en 2 årig europæisk certificering i smådyrskirurgi (GPcert SAS – General Practitioner certificate in small animal surgery).

Mogens er medlem af det europæiske ESVOT (europæisk selskab for veterinær orthopædi or traumatologi) og deltager på deres europæiske kongresser og kurser. Han bruger det meste af sin tid på kirurgi, både bløddelskirurgi og operationer og behandling af knogler og led, som f.eks:

Frakturer, herunder både intern og ekstern fiksationer

Korsbåndsoperationer, TTA, TPLO, VetLig.

Patella luksationer (løse knæskaller), CTT og sulcusplastic

  • og bruger ACP (autologues conditioned plasma) til behandling af f.eks gigtpatienter

Artroskopi (kikkertundersøgelser af albue- og skulderled), FCP, OCD, UAP

  • og foretager også laparoskopiske sterilisationer vha kikkert

Mogens er gift med Berit, der er sygeplejerske og sammen har de 3 børn, Emily ’99, Freja ’02 og William ’06. De bor i Haderslev i et hjem med discusfisk, kaniner og undulat. I sin fritid udenfor dyreverdenen nyder han skiløb, snowbording, racercyklen og sommeren i Toscana.

Uddannelse

Veterinærmedicin på Den Kongelige Veterinær & Landbohøjskole 2003

GPcertSAS, Europæsik certificering i kirurgi på hund/kat 2011

Særlige kompetencer

Kirurgi. Sygdomme i knogler og led samt operation af disse (korsbånd, løse knæskaller mm.). Kikkertundersøgelse af led. Sterilisationer vha kikkert.