En tand kan af forskellige årsager have brug for at blive opereret ud. Det er vigtigt, at der ikke levnes rodrester, som kan forårsage problemer for hunden eller katten.

Skovlunde

Skovlunde Byvej 94A 2740 Skovlunde
Rutevejledning 44919077

En tand, som knækker, eller en tand, som er ramt af sygdommen tandresorption (TR/FORL) kan have brug for at blive trukket ud, for at den ikke skal forårsage smerte hos dyret. Det kaldes en tandekstraktion. Tandekstraktion kan også blive aktuel, hvis hunden eller katten lider af paraodontitis, der har udviklet sig over lang tid.

Tandekstraktioner udføres under fuld narkose. Ofte kræves forudgående behandlinger, såsom tandstensfjernelse og polering, grundig undersøgelse af mund og tænder samt tandrøntgen. På baggrund af tandrøntgenundersøgelsen vurderes det om nogle af tænderne skal opereres ud. Der bookes oftest en ny tid til tandekstraktion, så det betændte tandkød kan hele op, og fordi det er mere skånsomt for hunden at den ikke skal ligge i bedøvelse i mange timer. Der kan optages tandrøntgenbilleder efter operation af tanden for at sikre at hele roden/alle rødderne er opereret ud.

Hunden eller katten får lov at tage hjem samme dag, som indgrebet udføres. Restitutionen består af smertelindring, mundrengøring med bakteriedræbende middel samt fordring med blød mad.

Skovlunde

Skovlunde Byvej 94A 2740 Skovlunde
Rutevejledning 44919077