Massage er en meget gammel behandlingsmetode, hvor hænderne mekanisk bearbejder det bløde væv, primært musklerne, men også hud og bindevæv. Der findes mange forskellige former for massage.

Skovlunde

Skovlunde Byvej 94A 2740 Skovlunde
Rutevejledning 44919077

I dag anvendes massage som en vigtig del af rehabiliteringen inden for veterinær behandling. Massage har fået stigende betydning, ikke mindst for arbejdende hunde og sportshunde.

Gennem massagen kan relationen mellem dyreejer og hund styrkes. Massage indebærer også berøring, hvilket er vigtig for både mennesker og dyr. Ved at lære hundens krop at kende kan skavanker og sygdomme nemmere opdages, inden de bliver for omfattende. 

Massagens effekt i kroppen

Ved berøring reduceres stresshormoner i kroppen, og dette kan sænke blodtrykket. Hunden kan få langsommere vejrtrækning, og tarmsystemet kan øge i aktivitet, hvilket betyder, at hunden ofte skal urinere eller tømme tarmen umiddelbart efter massagen. Massage kan også bidrage til at frigøre endorfiner, der anses som værende kroppens egen naturlige smertelindring. Mange hunde nyder massage, og det kan samtidig også hjælpe med at mindske stress, uro og ubehag.

Positive effekter af massage, er:

Hvornår er massage hensigtsmæssigt?

Hvornår bør massage undgås?

Hvordan foregår massagen?

Massage bidrager til at fremme samarbejdet mellem hund og ejer. Hvis hunden er utryg og ikke har lyst til at blive masseret, kan effekten forværres. Når hunden har vænnet sig til massage, bør den slappe af og nyde berøringen. Husk at hunde er individer, og det er forskelligt hvor lang tid det tager, før den vil acceptere massage.

Ved massage er det bedst at være alene med hunden for, at omgivelserne bliver så rolige og uforstyrrede som muligt. Hunden har brug for gradvist at vænne sig til massage - det kan være godt at give kortere behandlinger de første par gange. 

Tal og ros hunden under massagen, og forsøg at lægge mærke til hundens reaktion på massage, for eksempel gennem øjne, ører, hale, vejrtrækning og lyd. Hundens kropssprog siger meget om, hvordan den opfatter massagen, for eksempel hvis den har ondt et bestemt sted, eller hvis den nyder det.

Husk

Udfør massagen på din hund efter at en person, der er uddannet indenfor området, har givet dig råd og vejledning.

Tilpas behandlingen således, at den ikke er for dybdegående og langvarig i begyndelsen. Sommetider kan hunde være kildne eller synes, at visse områder af kroppen kan være ubehagelige at få massageret. Forsøg at være blød i hænderne og undgå at klemme fingrene. Lad massagen tage den nødvendige tid - det kan tage tid for hunden at vænne sig til massagen.

Book gerne en tid til gennemgang af massage på din hund hos din nærmeste AniCura genoptræningsafdeling.

Skovlunde

Skovlunde Byvej 94A 2740 Skovlunde
Rutevejledning 44919077