Om os

AniCura Skovlunde Dyrehospital er en moderne smådyrsklinik. Med udgangspunkt i tidssvarende bygninger, det rigtige udstyr og veluddannet personale, ønsker vi at yde den bedst tænkelige service for vores patienter og deres ejere.

Vi sætter en ære i at skabe en atmosfære, hvor patienter og klienter kan føle sig trygge og hvor behandlingen lever op til nutidens høje standard. Vores ydelser skal afspejle professionalisme, men samtidig er det af yderste vigtighed for os at skabe et nært og personligt forhold til vores klienter.

Det er vigtigt for os at alle undersøgelser og behandlinger foregår i et nært samarbejde med vores klienter.

Ris og ros. Hvad gør vi godt og hvad kan gøres bedre?

Vi ønsker, at dine oplevelser her på klinikken skal være så gode som mulige. Vi vil derfor meget gerne høre hvad vi gør godt og hvad der kan gøres bedre. Send os en mail på skovlunde@anicura.dk

AniCura Skovlunde Dyrehospital i dag
Klinikken er i dag efter den sidste udvidelse i 1998, på næsten 300 m2. Den består af venteværelse, 2 konsultationsrum, burrum, vaskerum, forberedelsesrum, operationsstue, laboratorium, røntgenrum, lager, frokoststue, og kontor. I dag er der 9 fastansatte (5 dyrlæger og 4 veterinærsygeplejersker) og derudover 3 hjælpere og 4 dyrlægestuderende. Vi er alle specielt uddannet til at tage os af sygdomme hos kæledyr.

Klinikkens historie går dog helt tilbage til 1973, hvor Tom Kristensen åbnede klinikken.

Det startede med tasken i hånden
Tom Kristensen blev uddannet dyrlæge i 1968. Efter nogle års ansættelse i industrien begyndte Tom at praktisere. Der blev indkøbt en “jordemodertaske” med indhold, og med den i hånden drog Tom rundt og tilså hunde, katte og andre smådyr i Københavnsområdet. I 1973 åbnede han Skovlunde Dyreklinik på den nuværende adresse. Tom boede i begyndelsen selv i huset og indrettede to lokaler i kælderen til dyreklinik. Det ene fungerede som både konsultationsrum, forberedelsesrum og operationsstue. Tom bestred selv posterne som dyrlæge, klinikassistent, kontor- og rengøringspersonale.

Interesse for katte
Tom havde en særlig interesse for kattes sygdomme, adfærd og velfærd. På det tidspunkt var viden om katte ikke særligt stor blandt danske dyrlæger. Tom etablerede et samarbejde med Kattens Værn, og gjorde på mange områder en stor indsats for at forbedre vilkårene for katte både adfærdsmæssigt og sygdomsmæssigt.

Klinikken voksede
Tom fik stor succes og det blev nødvendigt at ansætte mere personale. Mange dyrlæger og veterinærsygeplejersker har startet deres karriere på dyreklinikken,
Da Tom Kristensen trak sig tilbage i 2005, blev Stig Feldballe eneejer af klinikken.

Herlev Dyreklinik
I starten af 1980 blev Herlev Dyreklinik åbnet på Toggangen i Herlev. Den fungerede som en satellit klinik til Skovlunde Dyreklinik. Det var en meget mindre klinik og alle større operationer og undersøgelser blev henvist til Skovlunde Dyreklinik. Personalemæssigt var det ofte vanskeligt at holde begge klinikker dækket ind i forbindelse med sygdom, ferier og kurser. Af den grund samt for at styrke den faglige profil og øge muligheden for at yde den bedst tænkelige service, blev klinikkerne i Skovlunde og Herlev i 2007 slået sammen til Dyreklinikken Skovlunde-Herlev. I slutningen af 2019 blev klinikken en del af AniCura og skiftede navn til AniCura Skovlunde Dyrehospital.