acp-behandling af gigt på hund

ACP-behandling af gigt

ACP-behandling er en behandlingsform, der kan afhjælpe smerter og skader i led, muskler, sener og brusk.

Med ACP (Autologous Conditioned Plasma) udvindes og behandles din hund med celler, med helende og anti-inflammatoriske egenskaber, fra hundens eget blod. 

Behandlingen 

Selve behandlingen består i, at man under bedøvelse tapper ca. 15 ml blod. Derefter bliver blodet slynget i en kraftig centrifuge, så blodplasma og blodplader (B-trombocytter) kan isoleres fra resten af blodets bestanddele. Blodplasma og blodplader sprøjtes derefter direkte ind i det skadede led eller muskel. 

Blodplader og blodplasma fremmer dannelse af celler, forøger produktionen af kollagen og forbedrer blodtilførslen til vævet. Derudover indeholder blodplasma og blodplader anti-inflammatoriske egenskaber, som kan reducere irritation i vævet. 

Effektivt og uden bivirkninger 

Risikoen ved ACP-behandling er nærmest ikke-eksisterende. Der kan ikke forekomme allergiske reaktioner, fordi det er hundens eget blod, der bliver anvendt i behandlingen. 

ACP-behandlingen er effektiv i forhold til de mere kroniske seneskader og smertetilstande. 

Effekt på slidgigt og bruskskader 

ACP-behandlingen er effektivt i alle led, men det har størst effekt i de store led som albuer, skuldre og knæ, da det er der, hunden har flest symptomer. Metoden har gennem flere år været anvendt både humant og til heste.