Toggle menu

Før besøget

Vit katt tittar upp

Book tid

Såfremt dit kæledyr ikke har akutte sygdomstegn eller er kommet pludseligt til skade, så er det normalt fordelagtigt at booke tid hos dyrlægen. Det er som regel billigere og der er mulighed for udvidede undersøgelser, hvis nødvendigt.

Nogle undersøgelser kræver særlig forberedelse til besøget, såsom ultralyd af blæren, eller hvis dyrlægen ønsker en urinprøve til yderligere undersøgelse. Særlige forholdsregler gælder også før blodprøver, bedøvelse og kirurgi, idet det er bedst, hvis dit dyr ikke får mad et par timer før besøget.

Forberedelse hjemmefra

Hunde og katte er desværre ikke i stand til at fortælle om deres sygdomsforløb, hvorfor dyreejerens historier og observationer er meget vigtige og kan være afgørende for en korrekt diagnose. Derfor, hvis muligt, noter gerne dit dyrs sygdomsforløb, symptomer og symptomernes varighed. Er dyret har henvist fra en anden dyrlæge, er det godt, hvis I har en kopi af journalen eller får den sendt til dyrlægen inden. Det kan også være en god idé at dokumentere symptomer, f.eks. med video, der ikke vedvarende og derfor ikke kan observeres under besøget hos dyrlægen. Hvis dyret har problemer med urinvejene, kan det være nyttigt at have en urinprøve med.

Hos dyrlægen

Hunde skal være i snor når de er på dyrehospitalet. Hvis hunden stresses under opholdet i venteværelset, kan den med fordel vente udendørs eller blive i bilen, forudsat det ikke er for varmt.

Katte skal, under besøg hos dyrlægen, transporteres i et bur eller en bæretaske. Katte kan blive skræmt af andre dyr, og kan således være vanskelige at holde. Den vigtigste grund til, at hunde og katte bør være i snor eller i bur, er smittefaren, hvorfor de heller ikke bør hilse på hinanden under besøget til dyrlægen. Ved høj smittefare beder vi dig til at vente på din tur udenfor eller lade dyret blive i bilen.

Stamtavle og pas

Ved øjenundersøgelser, inspektion, røntgen og ved nogle vaccinationer bør dyrets stamtavle og/eller pas medbringes. Dyrets registreringsnummer og ID-nummer kontrolleres under besøget.

Kontakt os!