6 tips til at give din kat en god jul

Ved at planlægge juletiden med hensyn til katten, kan man mindske stressrelaterede problemer. En måde at mindske stressniveauet på, er ved at bruge en duft-diffusor, der afgiver feromoner. Feromoner virker beroligende og mindsker stress hos katte. Når gæsterne kommer er det naturligvis godt at lade katten få den tid det tager at komme frem og hilse på.

Pas på glitter, gavebånd og planter

Mange katte synes det er sjovt at lege med gavebåndet, glitter og andre dekorationer. Det betyder at de let får farlige genstande i mave og tarme og det kan være alvorligt. Planter er for mange katte dejlige at tygge i, men en del planter er giftige. Det gælder blandt andet julestjerne og liljer.

 

7 tips til en god jul for katte:

  • Har du en kat som er sensitiv overfor forandringer? Sørg for at katten har et roligt sted at putte sig, med adgang til mad, vand og kattebakke.
  • Køb en duft-diffusor, der afgiver feromoner.
  • Kommer der gæster? Tving ikke katten til at komme og hilse med det samme. Giv eventuelt gæsterne lidt legetøj eller godbidder, som du ved katten elsker.
  • Lad ikke katten lege med julekugler, som kan gå i stykker og skære poterne. Undgå at katten spiser gran.
  • Vær ekstra opmærksom hvis du har kattekillinger! De er vilde med at lege med julepynt.
  • Hopper din kat op på køkkenbordet? Vær ekstra opmærsom, hvis du koger klejner. Den kogende olie kan give alvorlige brandskader.
  • Skal I rejse? Rejser kan være stressende for katten og nogle gange kan det være bedre at lade katten blive passet i hjemmet. Tager I katten med, så introducer den for rejseburet i god tid og spray buret med feromoner.

 

Hvis uheldet er ude

Kaster katten op, virker sløv eller har det dårligt? Det kan være et symptom på, at katten har spist et fremmedlegeme eller at den er forgiftet. Ring til dyrlægen!

Har du set katten spise et fremmedlegeme? Ring til dyrlægen, for det er ofte muligt at fremkalde opkastninger hvis man reagerer hurtigt. 

Du finder dit nærmeste AniCura dyrehospital eller - klinik her.

 

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.