Vaccinationer beskytter din hund mod smitsomme sygdomme, der i sidste ende kan være livstruende. Hunde vaccineres mod parvovirus, hvalpesyge, smitsom leverbetændelse (hepatitis), leptospirose og ofte mod kennelhoste og rabies.

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280

Hvor ofte skal min hund eller kat vaccineres?

Med mellemrum kommer emnet "vaccinations-hyppighed af hunde" op i medierne. Ofte med omtale af, at mange hunde vaccineres alt for hyppigt i forhold til behovet.

Hvor ofte den enkelte hund eller kat skal vaccineres, og mod hvilke sygdomme, afhænger helt af den smitterisiko den udsættes for.

Den lille hund der bæres rundt i en taske eller på armen, og som ikke kommer i kontakt med andre hunde, skal vaccineres væsentlig mindre, end hunde der luftes frit, f.eks. langs vandløb, sammen med andre hunde i parker og hundeskove. Skal hunden i hundepension eller med på udlandsrejse? Er der tale om en jagthund? Alle disse forhold skal med i betragtning, når man skal afgøre med hvilken vaccine og hvor hyppigt en hund skal vaccineres.

Indekatten skal ikke vaccineres så meget som udekatten, der bør vaccineres hvert år, men igen afhænger det at, om kattne f.eks. skal i kattepension på udstilling eller lign.

Det hjælper vi selvfølgelig med, når du kommer på Odense Dyrehospital med din hund eller kat til vaccination. Her tager vi en snak om hvad behovet er lige netop dit kæledyr.

Klik her for selv at få et indtryk af vaccinationsbehovet for netop din hund.

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280