Kirurgi kan være invasiv og stressende for dit kæledyr. En ultralyd af din hund kan bruges som et diagnostisk værktøj til at forhindre behovet for, at dyrlægen skal operere på din bedste ven.

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280

Ultralydsundersøgelser anvendes til at undersøge bryst- og bughuleorganer, samt øvrige bløddelsorganer. Undersøgelsen er smertefri og som oftest er der ikke behov for at give beroligende medicin.

Ultralyd giver detaljerede billeder af hvordan organer ser ud på indersiden. Dette i modsætning til røntgenbilleder, hvor kun organers omkreds kan ses. 

Det er endvidere muligt at undersøge organers funktion, fx ved hjerteundersøgelser. I disse tilfælde kombineres undersøgelsen med en farvedobler-funktion, som gør det muligt, i detaljer, at vise og måle blodflowet i de fire hjertekamre og blodkar.

I forbindelse med ultralydsscanninger kan der udtages ultralydsguidet celleprøver (biopsier) fra interessante organer. Ved denne metode kan celleprøver udtages fra et meget præcist og lokaliseret område. Det kan fx være en lille del af et organ, hvori der foregår en sygdomsproces. Disse celleprøver kan så efterfølgende evalueres i mikroskopet.

Med ultralyd udføres også screeningsundersøgelser for fx arvelige hjertelidelser og nyrelidelser hos hund og kat.

Ved drægtighedsundersøgelser skal din hund eller kat have været drægtig i mindst 3 uger for at det er sikret at afgøre, om der findes levende fostre.


Ansvarlige dyrlæge for ultralydsscanning: Fagdyrlæge Jens Birk Filrup

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280