Symptomer på diskusprolaps hos hunde kan variere meget og spænder fra pludselig og tydelig smerte hos hunden til mindre symptomer, hvorefter hundens tilstand gradvist forværres.

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280

Desværre ser vi ofte forskellige ryglidelser hos vores kæledyr. Alle hunde og katteracer kan få rygproblemer, men nogle racer er mere disponeret end andre. De meste typiske racer, som vi behandler for de mere alvorlige rygproblemer er Gravhunde og Fransk Bulldog, men andre hunde med lang ryg, som f.eks. Basset Hound, er også overrepræsenteret. En del af de mere alvorlige rygproblemer, som vi behandler, er som følge af en diskusbrok eller diskusprolaps. Det kan give symptomer fra smerter til lammelse i et til alle 4 ben.

Diskusprolaps hos hund

En diskus er den bruskskive, der ligger mellem ryghvivlerne og lige under rygmarven. Det består af en bindevævskapsel med et gele-agtigt indhold. Når en diskusprolaps opstår, skyldes det, at en diskus buler ud op mod rygmarven, eller brister og tømmer det gelagtigt indhold ud mod og omkring rygmarven. Det resulterer i et tryk på nerverne i rygmarven, som giver smerter og/eller lammelse i større eller mindre grad. En diskusprolaps kan enten ske meget akut, eller være en mere kronisk, hvor den udvikler sig over uger, måneder til årevis.

Behandling for diskusprolaps

Afhængig af graden af symptomerne er der forskellige muligehder for behandling:

Genoptræning

Mange patienter med rygproblemer har stor gavn af målrettet genoptræning efter den medicinske eller kirurgiske behandling. En af de bedste former for genoptræning er waterwalkeren (vandsløbebåndet), som støtter kropsvægten, mens hunden går. Hunde får også meget ud af et balancebord eller en luftpude, som hjælper med genoplæringen af balancen og placeringen af poterne. Vores fysioterapi-, genoptrænings- og massage- efteruddannede veterinærsygeplejesker, kan vejlede om de bedste øvelser til de enkle patienter.

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280