PennHIP står for Pennsylvania Hip Improvement Program. Det er en metode til røntgenfotografering af hofter, der giver et mere retvisende billede af risikoen for at udvikle slidgigt, som følge af hofteledsdysplasi.

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280

PennHIP-metoden er væsentlig mere præcis end den nuværende standardmetode til at forudsige risikoen for, hvorvidt den enkelte hund udvikler HD og slidgigt (artrose).

PennHIP er en relativ ny metode til at vurdere, måle og fortolke hofteled hos hunde på, i stedet for den klassiske HD-metode (FCI-standard), som er mest udbredt i DK og Europa.

Med PennHIP-metoden kan man med stor sikkerhed bestemme løsheden i hundens hofteled, og man ved, at netop løsheden har helt afgørende betydning for udvikling af gigt (artroser) og hofteledsdysplasi.

PennHIP består af tre separate røntgenbilleder

  1. Distraktions-billede: her optages et røntgenbillede, hvor lårbenshovedet er placeret i den yderste position, i forhåld til hofteskålen, som er muligt hos den pågældende hund.
  2. Kompressions-billede: her optages et røntgenbillede, hvor lårbenshovedet er placeret så dybt i hofteskålen som muligt hos den pågældende hund.
  3. Det klassisk HD-billede som det der anvendes til almindelig HD--vurdering.

 

PennHIP extended PennHIP compersed

1)Distraktionsbillede      

2)Kompressionsbillede

Distraktions- og kompressionsbillederne anvendes til at få nøjagtige og præcise målinger af løshed og kongruens . Det klassisk HD-billede bruges til at få supplerende oplysninger om evt. tilstædeværelse af ​​slidgigt (artrose) i hofteleddet.

PennHIP distracted

3) alm. HD billede (udstrakte bagben)

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280