Effekten af laserterapi omfatter hurtigere heling, smertelindring, øget blodcirkulation og reduceret hævelse.

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280

Laserterapi, eller photobiomodulation, er en terapiform af bestemte bølgelængder af lys, der skaber en terapeutisk virkning.

Ved en laserbehandling påvirker det infrarøde laserlys kroppens væv på celleniveau. Cellestofskiftet øges, hvorved transport af næringsstoffer gennem cellemembranen øges. Dette medfører øget produktion af cellulær energi (ATP), der igen fører til en kaskade af positive virkninger, der øger cellernes og dermed vævets sundhed.

Laserbehandling er smertefri. Den frigivne energi øger blodcirkulationen og trækker væske, ilt og næringsstoffer til det beskadigede område. Dette skaber et optimalt helbredende miljø, der reducerer betændelse, hævelser, muskelkramper, stivhed og smerte. Det skadede område vil vende tilbage til sin normaltilstand, og funktionen i det behandlede område bliver genoprettet og smerten mindskes.

Dyret er vågent under behandlingen, der sædvanligvis er en behagelig oplevelse. De fleste patienter kræver gentagne behandlinger, oftest 3-8 gange, for optimal virkning. Behandlingernes varighed er individuel, da det afhænger af hvilken behandlingstype, der er bedst i den pågældende situation. Ligesom behandlingshyppigheden varierer alt efter kæledyrets tilstand.

Ofte er laserterapi et supplement til en øvrig behandling, herunder fysioterapi, kiropraktik og efter operation.

Laserterapi gavner derfor ved følgende lidelser:

 

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280