Genoptræning (rehabilitering) betyder direkte oversat "at vende tilbage til tidligere funktion." Det betyder, at hunden trænes til at re-tilpasse sig til et normalt liv.

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280

Fysioterapi

På Odense Dyrehospital har vi veterinærsygeplejersker der har efteruddannelse i fysioterapi til hunde. Fysioterapi anvendes med stor succes i genoptræningen af hunde efter sygdom eller operation.

Fysioterapi omfatter viden om dyrets krop, kroppens bevægelse og leddenes funktioner.

Fysioterapien arbejder med afsæt i, at hvert dyr er unikt og har forskellige behov og ressourcer mhp evne til at udføre funktioner og bevægelse.

Et forløb i vores fysioterapi indebære første gang en fysioterapeutisk konsultation. Her starter vi med at mærke hunden godt igennem. Vi ser  og mærker på hunden muskulatur og leddenes bevægelighed. Alt efter hvad vi finder på hunden, laver vi et individuelt program, der styrker de muskler og/eller led der bør arbejdes med. Vi laver et program der passer til den enkelte hund og ikke mindst jeres hverdag.

Øvelser i vores fysioterapi. Her har vi diverse redskaber til rådighed f.eks.:

  • Bold
  • Trampolin
  • Cavaletti
  • Balance puder
  • Water Water

Det individuelle program vil også ofte omfatte hjemmeopgaver i form af forskellige øvelser. Her er det vigtigt for os at det passer ind i lige netop jeres families hverdag. På den måde sikrer vi os at forløbet bliver en succes.

Der kan købes 5- 10- og 20-turs kort til fysioterapi.

Se prisliste her

Genoptræning efter en operation eller skade er en ligeså vigtig ting for hunden, som det er for os mennesker. Efter et kirurgisk indgreb, men også efter en mindre skade som fx en forstuvning eller fibersprængning, sker der forskellige reaktioner i vævet. Det vil typisk være ømhed eller smerte, nedsat bevægelighed, spændt muskulatur samt en formindskelse af muskelmassen.

For at få det bedste ud af en veloverstået operation, eller at komme sig bedst muligt efter en skade, er det derfor gavnligt, at træne hunden med forskellige fysioterapeutiske træningsprincipper.

Vi starter genoptræning op hurtigst muligt efter en operation, i samarbejde med en dyrlæge

Vi arbejder fx med:

Da stort set alle genoptræningsforløb er forskellige, laver vi en plan for den enkelte hund i samarbejde med ejeren, så den er tilpasset hundens behov og kompetencer.

På Anicura Odense Dyrehospital bruger vi forskellige fysioterapeutiske hjælpemidler i forbindelse med genoptræningen. Enten separat eller i kombination. Det er fx:

Vi anbefaler genoptræning til din hund, da den vil komme sig væsentlig lettere og hurtigere efter en operation eller skade, både fysisk og mentalt.

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280