Efter påkørsel, nedfald fra stor højde eller overfald, ses der ofte knoglebrud. Disse brud hører til blandt de mere komplicerede tilfælde af behandlinger. Ud over knoglebruddet kan der også være tale om andre skader på dyret, f.eks. i form af sår, der skal behandles, eller lungebeskadigelser, der skal hele inden en operation kan foretages.

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280

Det sker desværre indimellem at vores kæledyr får beskadiget knoglerne og har brug for et kirurgisk indgreb. Typisk opstår disse skader som følge af overbelastning, uheld i trafikken eller slåskampe med andre dyr eller andet. 

Ved simple knoglebrud kan det være tilstrækkeligt blot at trykke knoglerne på plads og lade dem gro sammen af sig selv. Dyret er naturligvis under fuld narkose, men selve indgrebet er ikke omfattende. 

I de fleste tilfælde er det dog nødvendigt med et større indgreb i form af en operation. Typisk benyttes forskellige metalliske plader til at reetablere og stabilisere knoglestrukturen, hvilket medfører, at dyret meget hurtigt genvinder sin førlighed, selvom det oftest tager en 4-6 uger inden knoglestykkerne er vokset sammen igen.

Der forekommer naturligvis mange forskellige former for skader og derfor også forskellige teknikker at operere efter.

CT-scanning bækkenbrud på hund

Herover ses et CT-scanningsbillede af et hundebækken med brud over venstre hofteled - se den røde pil.

- og herunder et røntgenbillede af samme hofte efter operation

Postoperativ bækkenbrud

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280