Ved endoskopi føres et såkaldt endoskop med et kamera ind i det område, som skal undersøges og eventuelt opereres. Endoskopet kan føres ind via kropsåbninger til forskellige organer, såsom luftveje eller mave-tarmkanalen, eller gennem kirurgiske snit i eksempelvis bughulen eller til et led.

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280

På AniCura Odense Dyrehospital råder vi over flere forskellige endoskoper: et 9mm gastro-video-skop, et 3mm fiberskop og flere forskellige stive endoskoper til undersøgelse af næsehule, led, bryst- og bughule. Gennem de forskellige endoskoper, kan vi ogås udtage vævs- og væskeprøver. 

Et endoskop er en medicinsk kikkert, som kan bestå af en lang sonde med et videokamera i spidsen, eller et kort stift rør med en indbygget optik, som kan sammenkobles med et kamera. Uanset hvlken type udstyr der er tale om, kan et endoskop bruges til at se ind i forskellige kropsåbninger. Som eksempler kan nævnes, næsehule, brysthule, bughule, urinblære, mavesæk, tyndtarm og tyktarm. Men også de større led som f.eks. skulder-, albue- og knæled.

På Odense Dyrehospital råder vi over flere forskellige endoskoper: et 9mm gastro-video-skop, et 3mm fiberskop og flere forskellige stive endoskoper til undersøgelse af næsehule, led, bryst- og bughule. Gennem de forskellige endoskoper, kan vi ogås udtage vævs- og væskeprøver. Herunder kan du klikke dig videre ind til de specifikke kikkertundersøgelser som vi arbejder med.

Odense

Rugårdsvej 105 5000 Odense C
Rutevejledning +45 6616 0280