Vær opmærksom på hjertelungeorm/fransk hjerteorm

Hjertelungeorm kan være svær at opdage fordi symptomerne kan variere i både styrke og varighed. I perioder kan de aftage og i enkelte tilfælde vises næsten ingen symptomer. Der er dog nogle typiske symptomer, som kan være gode at holde øje med.

Fransk hjerteorm, angiostrongylus vasorum og rævens lungeorm, crenosoma vulpis, kaldes ofte hjertelungeorm som en fælles betegnelse. Dette er en forsimplet betegnelse, da den franske hjerteorm kan være livsfarlig for smittede hunde, mens rævens lungeorm yderst sjældent giver alvorlige sygdom. Det er rundorm, som spredes via snegle og sommetider padder. Den mikroskopiske orm lever og formerer sig i blodkarrene i den smittede hunds lunger. Larverne kommer ud via hundens afføring og optages af snegle. I sneglene udvikler larverne sig til at blive smitsomme og inficerer nye hunde, som kommer i kontakt med sneglene.

Hjertelungeorm, eller fransk hjerteorm, kan være alvorlig for smittede hunde, og kan i sidste ende være livstruende. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på symtpomer på smitte, og kontakter dyrlægen, hvis du har mistanke om at din hund er smittet. 

I artiklen herunder, kan du læse om symtpomerne på hjertelungeorm. Kontakt altid til din dyrlæge, hvis du er i tvivl om din hunds velbefindende!