Sygdom hos hund i norge

Sygdomstilfælde hos hunde i Norge

PRESSEMEDDELELSE FRA ANICURA 6. SEPTEMBER 2019, KL. 12.00

Flere hunde i Norge er de seneste dage blevet alvorligt syge og flere er døde. Årsagen er endnu ukendt, men vi anbefaler at du holder ekstra øje med din hund og kontakter dyrlægen i tilfælde af blodig diarré. Der er pt. ingen nye dødsfald. 

Den alvorlige sygdom skaber stor bekymring hos hundeejere i Norge, men også i Danmark er hundeejere bekymrede. I AniCura i Norge er vi fokuserede på at behandle de tilfælde, der kommer ind, men samtidig også at finde årsagen til de pludselige dødsfald.

I AniCura har vi kendskab til mindst 20 hunde der er døde i Norge efter et kort og voldsomt forløb. Alle hundene har sammenfaldende symptomer. 

Symptomerne er:

Oplever du ovenstående symptomer skal du straks kontakte din dyrlæge.

Mattilsynet i Norge arbejde tæt sammen med Veterinærinstituttet, Veterinærhøyskolen og dyrehospitaler, for at finde årsagen til sygdomsudbruddet. AniCura deltager aktivt i dette samarbejde for at finde årsagen. 

"Før vi får prøvesvarene, må vi gøre det vi kan for at undgå at flere hunde bliver smittet og vi må behandle de, som allerede er blevet syge. Vi støtter arbejdet som gøres med at finde årsagen og håber at vi snart får et svar. Indtil da må vi tage forholdsregler og være ekstra på vagt mod symptomer hos hundene i Norge", fortæller dyrlæge og kommunikationsansvarlig hos AniCura Norge, Sasja Rygg.

Hold øje med din hund

Naturligvis er mange hundeejere i både Norge og Danmark bekymrede, men samtidig er det vigtigt at huske på at diarré ikke er usædvanligt  blandt hunde.

Den ukendte sygdom blev først opdaget i Oslo-området og i løbet af de sidste to dage, er der kommet meldinger ind om flere tilfælde andre steder i Norge.

Det er endnu uklart om der er tale om en virus eller en bakterie og de døde hunde obduceres og undersøges grundigt for at finde årsagen.

Gode råd til hundeejere

Indtil videre er sygdommen kun set i Norge, på østkysten. Vi har ingen indikationer på at vi har tilfælde af samme sygdom i Danmark. 

 

Kontaktinformation:

Siri Renée, Kommunikationsansvarlig Anicura Danmark

siri.renee@anicura.dk

+45 2089 8211