Påskemad er gift for hunde!

Påsken er lige rundt om hjørnet og med højtiden følger påskefrokoster, lækkerier og højt humør. Men lige så lækker som påskemaden er for os mennesker, lige så potentiel giftig kan de være for vores firbenede venner. På trods af at vi ønsker, at vores hunde skal være en del af selskabet og fejre påsken med os, skal man huske på, at hunde ikke tåler samme mad, som vi får indenbords.

Indtagelse af visse fødeemner kan hos hunden resultere i opkast/diarré, nyre-/hjertesvigt eller forgiftning og i værste fald ende fatalt.

Det er dog ikke kun maden vi skal være opmærksom på. Nysgerrige hundesnuder kan nemlig også finde på at tage for sig af pynt og andre fremmedlegemer, som kan skade mavetarmsystemet og derfor skal opereres ud, hvis det ikke kommer ud med afføringen.

Hvis hunden skal have lov til at få en lille bid fra påskebordet, vil passende retter være halve æg (tilberedte), fisk uden ben, kød uden løg eller fedtfattig skinke uden svær.

Nedenfor er en oversigt over visse fødeemner, som absolut ikke må deles med hunden:

Hvis uheldet skulle være ude eller du har mistanke om, at din hund har spist noget uhensigtsmæssigt skal du straks kontakte dyrlægen.

God påske!