Kastanjer er giftige for hunde!

Efteråret er for alvor over os – dagene bliver kortere, vejret bliver koldere og det regner med kastanjer fra træerne. Du skal derfor være ekstra opmærksom, når du går en tur med hunden i naturen, da kastanjer kan være livsfarlige for din hund.

Hestekastanjetræer findes over alt i landet og kastanjefrugten falder til jorden i efteråret. Især hvalpe og unge hunde har tildens til at være interesserede i kastanjer og har derfor større risiko for at blive forgiftede. Du bør ligeledes være forsigtig med at have kastanjedekorationer stående i hjemmet.

Både kastanjefrugten, bladene, blomsterne og barken indeholder stoffet glycosidet aesculin, som er giftigt for hunde. I tilfælde af kastanjeforgiftning kan følgende symptomer optræde:

Symptomerne viser sig typisk to dage efter indtagelse, men sommetider før. I værste fald kan forgiftningen have fatale følger. Det er derfor vigtigt, at du opsøger en dyrlægen med det samme, hvis du har mistanke om, at din hund har ædt kastanjer. Dyrlægen behandler hunden med induceret opkastning og maveskylning.

Udover at forårsage forgiftning kan kastanjer også sætte sig fast i hundens mavetarmkanal og blokere for passage. I så fald skal kastanjen opereres ud hos dyrlægen.