6 tips til at give din kat en god jul

Juletid er afslapning og nærvær med familie og venner. Men for katten, som er et vanedyr, kan højtiden være en stresset oplevelse med fremmede mennesker og et anderledes hjemmemiljø. Der er glitter, planter, julepynt og gaver. Med lidt ekstra opmærksomhed og omtanke kan du sørge for at din kat får en god jul.

Ved at planlægge juletiden med hensyn til katten, kan man mindske stressrelaterede problemer. En måde at mindske stressniveauet på, er ved at bruge en duft-diffusor, der afgiver feromoner. Feromoner virker beroligende og mindsker stress hos katte. Når gæsterne kommer er det naturligvis godt at lade katten få den tid det tager at komme frem og hilse på.

Pas på glitter, gavebånd og planter

Mange katte synes det er sjovt at lege med gavebåndet, glitter og andre dekorationer. Det betyder at de let får farlige genstande i mave og tarme og det kan være alvorligt. Planter er for mange katte dejlige at tygge i, men en del planter er giftige. Det gælder blandt andet julestjerne og liljer.

 

7 tips til en god jul for katte:

 

Hvis uheldet er ude

Kaster katten op, virker sløv eller har det dårligt? Det kan være et symptom på, at katten har spist et fremmedlegeme eller at den er forgiftet. Ring til dyrlægen!

Har du set katten spise et fremmedlegeme? Ring til dyrlægen, for det er ofte muligt at fremkalde opkastninger hvis man reagerer hurtigt. 

Du finder dit nærmeste AniCura dyrehospital eller - klinik her.