AniCura anbefaler nye guidelines for vaccination

AniCura Danmark anbefaler nye guidelines for vaccination

AniCura Danmarks veterinærfaglige komité anbefaler at følge Den Danske Dyrlægeforenings vaccinationsanbefalinger for hund og kat, som er baseret på WSAVAs guidelines for vaccination og titertestning af hund under danske forhold.

DDDs Faggruppe Familiedyr har siden foråret 2021 arbejdet på at opdatere guidelines og skærpe retningslinjerne for vaccination og titertestning af hund. Det er blevet til en kort folder, som du kan finde her

Med de nye anbefalinger for vaccinationsprogrammerne sikres en bredere immunitet blandt hunde og katte. Herunder finder du en kort opsummering af anbefalingerne.

Anbefalinger for hund 

Kernevacciner for hund inkluderer Hundesyge, Smitsom leverbetændelse samt Parvovirus diarré.  

Ikke-kernevacciner tilvælges ud fra en individuel vurdering af smitterisikoen i lokalområdet eller rejsebehov og omfatter for eksempel vacciner mod Leptospirose, Borrelia, Parainfluenza, Bordetella, Herpes og Rabies. 

Anbefalinger for kernevacciner for hund 

For at sikre din hund bedst muligt, anbefales det at følge dette vaccinationsprogram for kernevacciner: 

Ny data understreger vigtigheden af unghundevaccinationen for at sikre immunitet hos unghunde, da nogle hvalpe ikke opnår tilstrækkelig beskyttelse af hvalpevaccinationerne. 

Titertest til monitorering af immunitet hos hunde  

Titertest (serologiske tests) kan anvendes som erstatning for revaccination, forudsat at unghundene har modtaget hvalpevaccinationer, eller at den voksne hund er vaccineret tidligere.   

Anbefalinger for kat  

Kernevacciner for katte omfatter Kattesyge, Felin herpesvirus og Felin calicivirus.  

Ikke-kernevaccineromfatter Chlamydia, Felin leukæmivirus og Rabies og tilvælges ud fra smitterisiko i lokalområdet eller rejsebehov.  

Anbefalinger for kernevacciner for kat 

Følgende vaccinationsprogram anbefales for at sikre din kat immunitet: 

Mere information 

Folderens indhold og DDDs vaccinationsanbefalinger er baseret på de guidelines, der er udarbejdet af The Vaccination Guideline Group nedsat af The World Small Animal Veterinary Association (WSAVA). Disse guidelines opdateres løbende (senest i 2015) og kan altid findes på WSAVAs hjemmeside www.WSAVA.org