Afføringsprøve fra hund og kat

Ved gentagne mave-tarmproblemer hos hunde og katte, kan dyrlægen anbefale at analysere en prøve fra hundens afføring. Alt efter symptomerne, kan der laves forskellige analyser, såsom at undersøge for forekomsten af blod, mave-tarmparasitter, virus eller bakterier. Afføringsprøver kan også bruges forebyggende til at undersøge for parasitter.

Køge (tidligere Ølby)

Ølbycenter 12 4600 Køge
Rutevejledning + 45 70 25 02 02

Sammen med andre undersøgelser og hundens eller kattens symptomer, kan svaret på prøven hjælpe dyrlægen med at stille den rette diagnose.

Prøven

Afføringsprøven kan afleveres i en pose eller beholder i forbindelse med dyrlægebesøget. Hvis der kun er brug for en meget lille mængde afføring, kan man bruge en prøvebeholder med ske. Undersøgelsen bliver mere sikker hvis der opsamles og afleveres lidt afføring fra flere forskellige portioner. Den ældste portion bør ikke være mere end 24-30 timer gammel.

Prøvesvar

Alt efter hvilken analyse, der er bestilt, kan det tage op til en uge inden analysen er færdig. Prøvesvaret kan give en forklaring på symptomerne, men nogle gange er det nødvendigt med yderligere undersøgelser og prøver.

Køge (tidligere Ølby)

Ølbycenter 12 4600 Køge
Rutevejledning + 45 70 25 02 02